© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton verwacht Bottas geen Grand Prix-zege terug te geven

08 nov. 2018 19:30 René Oudman 5 reacties
Dramatische taferelen waren het in Rusland, voor Valtteri Bottas tenminste. De Finse Mercedes-coureur had zijn wagen op poleposition gezet en leek op seizoenszege nummer één af te stormen, toen hij vanaf de pitmuur te horen kreeg aan de kant te gaan voor teammaat Lewis Hamilton.

De officiële lezing was dat Hamilton aangevallen kon worden door titelrivaal Sebastian Vettel en Mercedes die situatie te allen tijde moest voorkomen, maar iedereen wist dat het om het uitbreiden van Hamiltons voorsprong om wat betreft het kampioenschap ging. Bottas werd geslachtofferd voor zijn teamgenoot.

Nu Hamilton de wereldtitel veilig heeft gesteld, verwacht menigeen dat Bottas wél voor eigen kansen mag rijden. Een enkeling beweerde zelfs al dat Hamilton misschien een overwinning 'terug' zou geven aan zijn Finse teammaat, zodra hij zichzelf in de positie zou vinden om dat te doen. Hamilton spreekt dat op het circuit van Interlagos echter tegen.

"Het team gaat die call niet maken", reageerde de Brit op donderdagmiddag (lokale tijd). "Ik denk bovendien niet dat Valtteri dat kan waarderen. Hij wil zélf winnen, niet een zege cadeau krijgen. Ik heb het er niet met hem over gehad, maar ik denk dat ik hem geen plezier doe door, mocht ik in de positie komen, de zege weg te geven."

"Bovendien denk ik niet dat hij dat nodig heeft", vervolgde Hamilton. "Hij is zelf kundig genoeg om een race te winnen. Alles wat ik kan doen is proberen hem zoveel mogelijk bij te staan in het proces, gedurende het weekend. Ik ben altijd een open boek als het aankomt op het delen van mijn set-up met Valtteri, dat is iets wat ik niet zal veranderen."

Bottas bezet momenteel de vierde plaats in het WK, de 29-jarige Fin heeft uitzicht op P3. Landgenoot Kimi Raikkonen heeft namelijk slechts negen puntjes voorsprong. Als Bottas de derde plek weet te veroveren, dan eindigt hij voor het tweede achtereenvolgende jaar op die positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen