Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verwacht spannend kampioenschapsgevecht

De media en teams wijzen massaal naar Mercedes als het te kloppen team. Wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat zijn team doelbewust als torenhoog favoriet wordt neergezet.

Lewis Hamilton begint dit Formule 1-seizoen als de regerend wereldkampioen. Na een reeks overwinningen na de zomerstop in 2017 volgde hij de gestopte Nico Rosberg op als kampioen. Het betekende zijn vierde wereldtitel, net zoveel als dat Sebastian Vettel er heeft. De Brit voelt Red Bull en Ferrari in de nek hijgen voorafgaand aan de Grand Prix van Australië. Hij vertelt: "Ieder jaar moeten we nog beter zijn dan voorgaand seizoen en 2018 vormt daarop geen uitzondering." "Kijk naar vorig jaar, Red Bull zat in het begin een seconde bij ons vandaan en aan het einde van het seizoen deden ze mee voor de overwinningen en wisten ze er zelfs twee te pakken met Max Verstappen. De ontwikkelingssnelheid van dat team ligt hoger dan bij ons."

Mercedes werd in de aanloop naar het nieuwe seizoen weggezet als de grote favoriet. Volgens Hamilton is Mercedes als kampioensteam daarvoor ook het het logische doelwit: " Het is alsof ze doelbewust kiezen voor de wereldkampioen, om de druk bij henzelf weg te halen." Hamilton is echter van mening dat Mercedes onterecht als de grote favoriet wordt bestempeld: "Red Bull lijkt geweldig werk gedaan te hebben en met de twee topcoureurs die ze hebben, zouden ze een stuk sneller moeten zijn dan vorig jaar. Ferrari zat er vorig seizoen ook goed bij, en we verwachten niet dat dat beeld gaat veranderen in 2018." "Iedereen deed verschillende dingen gedurende de wintertests. Red Bull heeft bijvoorbeeld nooit de beste race-modus gebruikt, terwijl andere teams dat wel deden. Ik denk zelf dat Red Bull en Ferrari aan elkaar gewaagd zijn. Mercedes staat waarschijnlijk net iets voor of net iets achter hen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"