© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton verwacht veel van Max Verstappen in 2018

23 feb. 2018 13:37 Ruud Dimmers 0 reacties
Titelfavoriet Lewis Hamilton verwacht in het komende seizoen veel van Max Verstappen. De Nederlander was volgens de Brit vorig seizoen beter dan Daniel Ricciardo.

Hamilton onder indruk van ontwikkelingstempo Red Bull

Het respect van Hamilton voor de jonge Nederlander nam de afgelopen jaren razendsnel toe. De jonge Max ging van 'this kid'  en 'that guy' naar gewoon Max. 

Typerend voor de ontwikkeling van Verstappen en het respect wat Hamilton inmiddels voor de jongeling heeft gekregen. De viervoudig wereldkampioen geniet van de (nog spaarzame) duels met 'het jonkie' in de top van de F1.

In 2018 verwacht Lewis dan ook veel van Max Verstappen. 

"Als Verstappen een betrouwbaardere auto had gehad dan was hij boven Ricciardo geëindigd. Hij was bijna het gehele seizoen sneller. Je mag aannemen dat hij in 2018 wederom erg snel is, maar dat is Daniel waarschijnlijk ook." 

"Ferrari en Vettel zullen er denk ik ook goed bij zitten." 

De ontwikkelingssnelheid van Red Bull was vorig jaar indrukwekkend. Na vijf races lagen ze nog anderhalve seconde per ronde achter, maar uiteindelijk wist Verstappen toch nog twee races te winnen. Iets wat Hamilton toch zorgen baart.

"Red Bull had een achterstand van meer dan een seconde, maar hun ontwikkelingstempo lag veel hoger dan dat van ons en Ferrari. Als ze dat tempo vol kunnen houden dan is het voor ons en Ferrari een uitdaging om ze bij te houden." 

"We hopen dat we zelf goed werk hebben verricht met onze nieuwe auto. Het wordt interessant, maar ik heb nog geen idee wie de favoriet is." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen