Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verward door zijn Mercedes: "Er klopt iets niet"

Mercedes kende een lastige vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. De tweede vrije training werd afgesloten met P12 voor George Russell en P15 voor Lewis Hamilton. Laatstgenoemde coureur reageert na de vrijdagsessies.

Lewis Hamilton en George Russell hadden natuurlijk meer gehoopt in hun 'thuisweekend' op Silverstone, maar een achterstand op Red Bull is geen grote verrassing. Mercedes kan nog niet meedoen voor de overwinningen, maar tijden buiten de top tien vallen alsnog tegen. Dat concludeert Hamilton ook. Terugblikkend op de vrijdagsessies ziet de zevenvoudig kampioen veel ruimte voor verbetering. "De auto is lastig te besturen en wat we ook doen met de set-up, het blijft zo moeilijk. Bij de snelle ronden voelden we geen verbetering. Er klopt iets niet en we weten dat we iets missen", zegt hij bij Sky Sports. "Het is een lastige auto om te besturen

Alleen maar negatief is Hamilton niet. "De longruns zien er niet zo heel slecht uit, dus dat is in ieder geval iets positiefs. Toch voelde ik me niet fijn, maar anderen hebben het vast lastiger gehad. We moeten proberen wat consistenter te zijn, maar op de een of andere manier lukt dat niet. Het kan de wind zijn of de balans, of ik die er nog aan moet wennen." Feit blijft dat Mercedes een lastige openingsdag heeft gehad van het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. Beide coureurs doen vooralsnog niet mee vooraan, maar op zaterdag kan daar verandering in komen. Verbetering van het team of weersomstandigheden: er zijn nog mogelijkheden na de eerste twee trainingen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"