Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verzamelt veel data tijdens bandentest van Pirelli

Lewis Hamilton is ongetwijfeld dé coureur die het minste zin heeft in het verrichten van testwerkzaamheden. De drievoudig wereldkampioen laat dan ook zeer regelmatig verstek gaan. Echter, voor de bandentest van Pirreli op het circuit van Paul Ricard bood hij zelf zijn diensten aan.

Pirelli is al druk bezig met de ontwikkeling van de banden voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Hiervoor heeft Pirelli de beschikking over 25 testdagen waar elk Formule 1 team zijn medewerking aan verleent. De bandentest vindt deze week plaats op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Dit circuit staat met ingang van volgend jaar weer op de Formule 1 kalender.

Zoals gezegd laat Hamilton dit soort testen vrijwel altijd aan zich voorbij gaan. Deze keer echter niet en kwam hij zelf in actie. De huidige klassementsleider verzamelde waardevolle informatie voor de bandenleverancier. In totaal legde hij maar liefst 114 rondjes af. Tijdens de test weten zowel het team als de coureur niet met welke compound er gereden wordt. De tweedaagse test wordt vandaag vervolgd en dan neemt Valtteri Bottas het testwerk namens Mercedes voor zijn rekening.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi