Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Vettel en Verstappen waren vandaag sneller'

Lewis Hamilton kan dit Formule 1 weekend in Mexico zijn vierde wereldtitel pakken. De Brit wil dit natuurlijk in stijl doen maar moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met een bijrol.

Voor Lewis Hamilton kan het bijna niet mis gaan in Mexico. Zoals gezegd heeft de Brit genoeg aan een vijfde plek maar zo ver wil Hamilton het natuurlijk niet laten komen. Toch worstelt Hamilton het hele weekend in Mexico al met de afstelling van zijn WO8. In geen enkele sessie was hij de snelste. Ook in de kwalificatie moest hij met lede ogen toezien hoe met name Verstappen hem de oren waste. In Q2 was Verstappen de snelste en moest Hamilton maar liefst drie tienden toegeven. Ook in de beslissende Q3 lukte het Hamilton niet om dit verschil te overbruggen en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de derde startplek.

Na afloop liet Hamilton aan Damon Hill dan ook weten dat het er vandaag gewoon niet in zat. "Sebastian en Max waren vandaag gewoon sneller. Ze hebben het erg goed gedaan. Mijn laatste rondje had misschien sneller gekund maar ik heb alles gegeven. Vandaag was ik gewoon niet snel genoeg om hun te verslaan." Hamilton ziet echter wel kansen in de race van morgen. "Het is natuurlijk bij de start afwachten wat er gebeurt met Sebastian en Max. Ik hoop op een mooi gevecht met in ieder geval één van hen. We zullen het zien."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'