Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Vettel haat mij meer dan andersom'

Formule 1 coureurs Sebastian Vettel en Lewis Hamilton worden geen vrienden meer. Na het incident in Baku, waarbij Vettel de Brit ramde, is de relatie gespannen.

Aan het begin van het seizoen 2017 konden Vettel en Hamilton het prima vinden met elkaar, maar naarmate de titelstrijd intenser werd verdween de 'vriendschap'. Het incident in Baku was voor Hamilton het bewijs dat Vettel hem meer 'haat' dan andersom. " Ik denk dat Sebastian met soms meer haat dan dat ik die gevoelens heb." " Ongeacht wat er allemaal geschreven of gezegd is ben ik erin geslaagd om een muur om me heen te bouwen. Zo scherm ik me af voor de negatieve reacties. Ik denk dat liefde en positiviteit uiteindelijk zegevieren", laat Hamilton aan Motorsport-Total.com weten. Lewis Hamilton weet als geen ander dat Formule 1 ook draait om politiek en machtsspelletjes. De concurrenten voeren de druk op om zo te kijken of iemand mentaal bezwijkt. In de voorbije jaren was er een machtsstrijd binnen Mercedes tussen Rosberg en Hamilton. Dit seizoen was die gaande tussen Vettel en de Brit. " Sebastian en ik zijn geen 20 meer. Als je naar tennis of golf kijkt en de grote spelers ziet, dan is het duidelijk dat alles zich in het hoofd afspeelt. Je gedachten kan je controleren, maar de dingen daar omheen niet."

" Er is het beroemde gezegd uit 'Art of war': 'Houdt je vrienden dicht bij je, maar je vijanden nog dichter.' Ik kijk naar Sebastian en weet wat hij in de voorbije jaren bereikt heeft, wat de sterke en zwakke van hem en zijn auto zijn." "Je moet eens naar Rafael Nadal kijken. De sereniteit van deze sporters tijdens een wedstrijd en hoe ze zichzelf na een overwinning of nederlaag tonen. Dat zijn rolmodellen voor mij en zij inspireren mij."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie