© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Vettel had minder ruimte gekregen dan Verstappen"

22 okt. 2018 16:07 Jan van der Burgt 3 reacties
Lewis Hamilton nam in gevecht met Max Verstappen niet alle risico's. Sterker nog, hij bouwde een ruime veiligheidsmarge in, iets waar hij in een soortgelijk gevecht met Sebastian Vettel niet over gepiekerd zou hebben.

Lewis Hamilton kon in de Verenigde Staten voor het eerst een gooi doen naar zijn vijfde wereldtitel. Die bleef uit, maar Hamilton bouwde zijn voorsprong op Sebastian Vettel met een derde plaats verder uit. In gevecht met Max Verstappen koos de Brit er dan ook voor redelijk op safe te spelen.

"Wereldtitels win je niet door in gevecht met anderen domme fouten te maken, daarom was ik vrij voorzichtig in mijn pogingen om Max Verstappen in te halen", zo riep Hamilton na afloop van de race.

"We gingen naast elkaar door de bocht en daarbij gaf ik hem eigenlijk veel te veel ruimte. Ik wilde echter voorkomen dat ik eruit zou worden getikt op het moment dat hij bijvoorbeeld met overstuur in mijn zijkant zou glijden. Je rijdt immers tegen jongens die strijden om de overwinning en daar de nodige risico's voor willen nemen, terwijl ik me die mindset niet kan veroorloven. Ik moest aan het eindresultaat denken en gewoon de punten in de wacht slepen."

Overigens had Lewis Hamilton niet zoveel ruimte weggegeven als hij in een soortgelijk gevecht met Sebastian Vettel terecht was gekomen: "In dat geval zou ik denk ik veel minder ruimte hebben weggegeven en het gevecht een stuk agressiever zijn aangegaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen