Hamilton: 'Vettel volgend jaar met geladen pistolen aan de start'

29 dec. 2017 12:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton verwacht dat rivaal Sebastian Vettel in 2018 sterker is dan in het afgelopen seizoen. De Duitser maakte daarin enkele fouten die cruciaal waren in de titelrace. Volgens Hamilton heeft de Duitser hier van geleerd.

Hamilton: 'Vettel leert van zijn fouten'

Lewis Hamilton vindt dat concurrent Sebastian Vettel zijn fouten moet omarmen, zodat hij ervan kan leren. De Brit veroverde zijn vierde wereldtitel in 2017 en verwacht dat hij volgend seizoen wederom concurrentie krijgt van Vettel.

"Ik ga niet vertellen wat ik dit seizoen geleerd heb, maar ik denk dat jullie ook wat over hem geleerd hebben. Hij moet daar niet voor terugdeinzen, maar hij zal leren van zijn ervaringen zoals we dat allemaal doen."

"Zelf heb ik ook van dit soort jaren gehad en Sebastian had er jaren bij zitten waarin hij erg solide was net als ik dit jaar. Ik verwacht dat hij volgend jaar weer met geladen pistolen aan de start verschijnt, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets niet kan bereiken als ik daar vol voor ga", laat Hamilton aan Autosport weten.

Volgens Lewis draait het allemaal om het vinden van de zwakke plekken bij de concurrentie. Het is een kwestie van druk zetten en proberen te profiteren van fouten van anderen. Hamilton vergelijkt het met tennis.

"Kijk naar Federer en Nadal. Op een bepaald moment tijdens de wedstrijd ziet de een een kleine verzwakking bij de ander. Als is het maar een half procent. Daar proberen ze dan gebruik van te maken en dat kan het verschil maken, net als bij ons dit jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen