Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton voelt zich een 'toeschouwer' achter Verstappen en Leclerc

Lewis Hamilton finishte in Oostenrijk weliswaar op het podium, maar voor de overwinning kon hij niet meestrijden. Mercedes komt nog altijd flink tekort ten opzichte van Red Bull en Ferrari. Hamilton was genoodzaakt om ver voor hem het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc via de TV-schermen te volgen.

Lewis Hamilton behaalde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zijn vierde podiumfinish van het huidige Formule 1-seizoen. De Mercedes-coureur moest telkens genoegen nemen met de derde plaats, want de Ferrari- en Red Bull-coureurs zijn nog te snel voor de Brit om mee te strijden voor de overwinning. Dit werd op de Red Bull Ring weer pijnlijk duidelijk, al vond Hamilton het niet heel erg om achter Charles Leclerc en Max Verstappen te rijden. Hij keek vanuit de cockpit als 'toeschouwer' mee met het gevecht ver voor zich, welke werd gewonnen door Leclerc. Hamilton was meer dan tevreden met zijn resultaat. "Het is heel bemoedigend en ik ben er heel blij mee, al was het een beetje eenzaam", zo blikt hij terug voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ze lagen iets van 30 seconden voor, dus ik keek hun race op de TV. Op de rechte stukken was ik op de schermen aan het kijken waar ze waren. Ik kon ze door bocht 6 zien gaan toen ik nog bij bocht 1 reed, ergens." Hamilton lacht: "Ik kreeg een soort van fan view van wat er gebeurde. Ik zag een aantal inhaalacties bij ze, volgens mij via wat herhalingen." De grote afstand naar Leclerc en Verstappen vond hij niet heel erg. "Na een lastig weekend, met ook een crash, is het een geweldig resultaat van het team met het herbouwen van de auto. Het is een fantastisch teamresultaat, dus ik ben erg dankbaar." Dit artikel gaat verder onder de video.

Mercedes kan strijd met Red Bull en Ferrari (nog) niet aan

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië kon Hamilton zich nog enigszins meten met Ferrari en Red Bull, maar een week later in Oostenrijk waren de verschillen overduidelijk. De zevenvoudig wereldkampioen vindt dat Mercedes nooit écht op het niveau heeft gezeten van de andere twee topteams. "Ik zou zeggen dat we nog niet in de positie zijn gekomen waar we de snelste auto hadden. Deze gasten hadden nog steeds een voorsprong", zegt Hamilton, doelend op Leclerc en Verstappen. "Soms zijn we in staat om hun snelheid te evenaren, maar ja, om echt voor ze te liggen, daar zijn we nog niet." Wel ziet Hamilton langzaam maar zeker progressie. "In het weekend zijn er weer wat verbeteringen doorgevoerd aan de auto, maar op dit circuit was het gewoon niet helemaal hetzelfde. Zij waren sneller, vooral op race pace. Ik hoop dat het op de volgende circuits gunstiger voor ons wordt, zoals in Silverstone. Als dat het geval is, dan kunnen we meedoen aan de voorkant van het veld."

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"