Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton vond nummer 1 maar niets: "Doe het voor monteurs"

Het was een apart gezicht, zo vlak voor de eerste vrije training. Lewis Hamilton had geen 44 op zijn neus prijken, zoals gebruikelijk, maar het vroeger door hem zo verguisde startnummer 1. De Brit had nadat de vaste startnummers werden ingevoerd gezegd niet weer met dat getal te willen rijden.

De vijfvoudig wereldkampioen hield zich lang aan zijn woord. Na de titels van 2014, 2015 én 2017 bleef hij stoïcijns met startnummer 44 - het getal dat hem in de karting zo veel succes had gebracht - rondrijden. Tot vandaag.

De FIA verleende gratie aan de wereldkampioen, die officieel onder nummer 44 stond ingeschreven en dat getal ook voerde op zijn motorkap. Slechts op de neus prijkte een 1. "Ik vind het zelf helemaal niets, echt niet", sprak Hamilton naderhand op het Yas Marina Circuit. "Echter, ik rijd hier nu al zes seizoenen en dit team heeft nog nooit met nummer 1 mogen rijden." Mercedes, dat in feite voort is gekomen uit het team dat in 2009 onder de naam Brawn GP kampioen werd, zag voor het seizoen 2010 het nummer 1 aan haar neus voorbij gaan. Wereldkampioen Jenson Button, in '09 in dienst van Brawn, besloot namelijk richting McLaren te verkassen. "Het was raar dat McLaren toen met 1 reed, omdat het getal eigenlijk aan dit team toebehoorde", meent Hamilton. "We hebben dus nooit nummer 1 op de wagen gehad, maar de engineers werden ongeduldig. Ze bleven me er naar vragen en nu hebben ze het vast kunnen leggen. Iedereen heeft een foto waar hij of zij met trots op terug kan kijken: wij zijn jarenlang de nummer 1. Het was puur voor deze vrijdag, ik ben niet van plan om 'mijn' 44 in te leveren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'