Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hamilton vond nummer 1 maar niets: "Doe het voor monteurs"

Het was een apart gezicht, zo vlak voor de eerste vrije training. Lewis Hamilton had geen 44 op zijn neus prijken, zoals gebruikelijk, maar het vroeger door hem zo verguisde startnummer 1. De Brit had nadat de vaste startnummers werden ingevoerd gezegd niet weer met dat getal te willen rijden.

De vijfvoudig wereldkampioen hield zich lang aan zijn woord. Na de titels van 2014, 2015 én 2017 bleef hij stoïcijns met startnummer 44 - het getal dat hem in de karting zo veel succes had gebracht - rondrijden. Tot vandaag.

De FIA verleende gratie aan de wereldkampioen, die officieel onder nummer 44 stond ingeschreven en dat getal ook voerde op zijn motorkap. Slechts op de neus prijkte een 1. "Ik vind het zelf helemaal niets, echt niet", sprak Hamilton naderhand op het Yas Marina Circuit. "Echter, ik rijd hier nu al zes seizoenen en dit team heeft nog nooit met nummer 1 mogen rijden."

Mercedes, dat in feite voort is gekomen uit het team dat in 2009 onder de naam Brawn GP kampioen werd, zag voor het seizoen 2010 het nummer 1 aan haar neus voorbij gaan. Wereldkampioen Jenson Button, in '09 in dienst van Brawn, besloot namelijk richting McLaren te verkassen. "Het was raar dat McLaren toen met 1 reed, omdat het getal eigenlijk aan dit team toebehoorde", meent Hamilton.

"We hebben dus nooit nummer 1 op de wagen gehad, maar de engineers werden ongeduldig. Ze bleven me er naar vragen en nu hebben ze het vast kunnen leggen. Iedereen heeft een foto waar hij of zij met trots op terug kan kijken: wij zijn jarenlang de nummer 1. Het was puur voor deze vrijdag, ik ben niet van plan om 'mijn' 44 in te leveren."

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez