Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton vs. Alonso in gelijkwaardig materiaal? "Lewis is daar net iets sterker in"

Fernando Alonso riep onlangs dat hij een Formule 1-afscheid naast Lewis Hamilton wel ziet zitten. Mocht dit echt gaan gebeuren, wie zou er dan winnen?

Een strijd in gelijk Formule 1-materiaal tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, twee wereldkampioenen, is voor menig autosportfanaat werkelijk iets om naar uit te kijken. Alonso riep zelf dat hij zijn carrière wel naast zijn collega-kampioen wil afsluiten. Stel dit zou nog gaan gebeuren, wie zou er gaan winnen? De vraag wordt voorgesteld aan het RacingNews365 podcastpanel. Autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers delen in gezelschap van host Joris Mosterdijk hun kijk op de situatie. Dimmers trapt af: "Ik geloof niet dat Hamilton veel beter is dan Alonso. De verschillen zijn klein en dat is überhaupt vaak zo." "Het is niet zo dat het veld seconden uit elkaar zit. We hebben het hier al vaker over gehad dat Max Verstappen en Sergio Perez bijvoorbeeld in de kwalificatie een tiende of drie, vier uit elkaar zitten. In de race is dat een seconde of twintig, vijfentwintig. Alleen een Hamilton en een Alonso, dat ontloopt elkaar niet veel." "Vergeet niet dat Alonso echt twee of drie wereldtitels meer had kunnen, misschien wel móéten hebben. Als Ferrari en hijzelf misschien het net niet weg hadden gegooid, dan had je misschien wel te maken met een vijfvoudig wereldkampioen in plaats van een tweevoudig kampioen. Hij heeft er het talent voor." Coronel is het daar mee eens, maar ziet de Brit toch nét als de sterkere van de twee. "De sluwheid, de slimheid... hij is iets minder emotioneel. En dat is ook waarom je zegt: Alonso zou er vijf hebben gehad. Lewis heeft er al zeven. Daar geef je ook wel een klein beetje mee aan wat wél het verschil is tussen die twee."

Genieten van Alonso

Hoewel Coronel Hamilton noemt als de winnaar van een intern gevecht tussen de zevenvoudig kampioen en collega-kampioen Alonso, geniet hij meer van laatstgenoemde. "Ik vind Alonso supermooi om naar te kijken. Als hij in de auto zit, zie je alles bewegen. Je hoort alles piepen en kraken. Hij perst er álles uit!" "En dat al helemaal op deze leeftijd...", looft Coronel, gevolgd door een applaus voor Alonso. "Voor mij is het een serieuze held. Een voorbeeld dat je niet alleen maar achttienjarige puppy's in de Formule 1 moet zetten. Hoewel ik die ook wil zien hè, we hebben de tijd met David Coulthard en Mika Hakkinen gehad waarvan je op een gegeven moment had: kom op, opzouten!" "We hebben nieuwe aanwas nodig in de Formule 1 en die tijd is er nu ook wel, maar er moet altijd iemand zijn die loopt te etteren. Dat is Alonso."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"