Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton waarschuwt concurrentie: "Ben gefocust op F1"

Lewis Hamilton is de afgelopen weken zeer actief betrokken bij de maatschappelijke discussie omtrent racisme. Dat roept vragen op of hij aan het begin van het Formule 1-seizoen niet afgeleid zal zijn, maar daar is volgens de Brit zeker geen sprake van.

Dat zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de afgelopen weken veel in het nieuws is, is geen geheim. Nu het maatschappelijke debat omtrent racisme na de gebeurtenissen in de Verenigde Staten is opgelaaid laat de Brit zich veelvuldig horen via sociale media. Nu het begin van het seizoen nog maar enkele wegen duurt, roept dat de vraag op of Hamilton in Oostenrijk niet met andere dingen bezig zal zijn dan Formule 1, maar volgens de Brit is dat absoluut niet het geval. Hij is nog steeds keihard aan het trainen en heeft zijn pijlen gericht op de zevende wereldtitel. "Dit is de beste trainingsperiode die ik ooit heb gehad. Ik kan niet stoppen en zal niet stoppen", zo laat de Mercedes-coureur weten via Instagram. Het trainen is volgens hem een goede manier om wat stoom af te blazen en zijn emoties de vrije loop te laten. "Alleen door middel van trainen hoef ik me even niet bezig te houden met alles wat er momenteel in de wereld gebeurt. Op die manier kan ik al mijn energie en emoties gebruiken om mijn lichaam sterker te maken." "Zowel mentaal als fysiek actief blijven is vandaag de dag enorm belangrijk, en ik zou iedereen aan willen raden om te blijven bewegen, al is het maar twintig minuten per dag", zo roept hij zijn volgers op. Ook stelt hij zijn fans gerust dat hij helemaal klaar is voor het seizoen. "Nog twee weken te gaan tot de eerste race. Ook al ben ik op de achtergrond met veel andere dingen bezig, ik ben nog steeds vol gefocust op de eerste race van het seizoen", aldus Hamilton.

CBlY1Oqgro4

View this post on Instagram With all that is happening in the world, my only get away is to train and channel the emotions and energy into building my body stronger. This has been the best training period I’ve ever had, I can’t stop and I won’t! Staying active both mentally and physically is so important today, I want to encourage those of you out there to keep working out even if it’s only for 20 minutes. Every little helps. A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Jun 18, 2020 at 10:05am PDT

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"