Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton was bang voor Ferrari: "Rondje moest perfect zijn"

Er staat werkelijk geen maat op Lewis Hamilton in het najaar van 2018. Waar de Ferrari's na een sterke derde vrije training nog als uitdagers voor de Britse Mercedes-coureur golden, wist de kampioenschapsleider het in de kwalificatie wederom voor elkaar te boksen.

Middels een 1.32.237, de snelste ronde ooit op het Circuit of the Americas, snelde Hamilton naar zijn negende poleposition van het seizoen. Bovendien scherpte de 33-jarige zijn eigen polerecord nog maar een keer aan: inmiddels heeft Hamilton al 81 keer de snelste kwalificatieronde gereden in zijn Formule 1-loopbaan.

Uiteraard was Hamilton dolblij met het resultaat van de Amerikaanse kwalificatie, een sessie waarin hij titelrivaal Sebastian Vettel op zes honderdsten wist te houden. "Ik wist dat het close zou worden, een goed rondje was alles wat ik nodig had. Soms lukt het me niet om een ijzersterke tweede run eruit te persen in de kwalificatie, maar gelukkig ging het vandaag wel goed", lacht Hamilton als hij terugblikt op zijn polerondje. "De baan was geweldig", vervolgt de Brit, die in het verleden vijf van de zes Grands Prix die op het Circuit of the Americas werden verreden wist te winnen. "Omdat het gisteren nat was, was de baan in de trainingssessie van vanochtend nog vrij groen. Tijdens de kwalificatie werd de baan steeds sneller." Vooral de wind stond gunstig, meent Hamilton. "Het was een avontuur om door de Esses te rijden, het deed me denken aan de Maggotts en Becketts-combinatie op Silverstone. We gaan zien wat het morgen wordt. De Ferrari's lijken snel, dus het zal waarschijnlijk spannend worden. Ik hoop voor de fans dat het droog blijft!" Hamilton kan morgen het kampioenschap beslissen: als de Brit de Grand Prix van de Verenigde Staten wint en Vettel wordt niet tweede, dan heeft de Mercedes-coureur zijn vijfde wereldtitel binnen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi