Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wast handen in onschuld: "Ik gaf agressieve Verstappen genoeg ruimte"

Direct na zijn overwinning van de Britse Grand Prix stond Lewis Hamilton voor de camera en reageerde hij op de controversiële crash met Max Verstappen in de openingsronde van de race. De zevenvoudig kampioen vindt niet dat hij iets fout deed.

Hamilton Verstappen start 2021 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de openingsronde ging het mis in Copse Corner tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Brit dook in een gat en tikte op zeer hoge snelheid zijn rivaal van de baan. Die eindigde keihard in de bandenstapels en zag zijn race in het water vallen.

De stewards oordeelden later dat Hamilton de schuldige was en gaven hem tien seconden straf. Ondanks die straf wist de Mercedes-coureur toch nog terug te vechten en de race te winnen. Na afloop blikte hij nog eens terug op het incident. Volgens hem zat hij niet fout en kreeg hij simpelweg te weinig ruimte van zijn Red Bull-concurrent.

"Het is lastig. Ik heb alles gegeven deze week, ik was in de fabriek om meer pace te vinden. Ik ben zo trots op iedereen. Ik probeer altijd berekend te zijn in hoe ik het aanpak. Zeker met Max, hij rijdt heel erg agressief. Ik zat helemaal naast hem en hij gaf me geen ruimte. Of ik het nou eens was met de straf of niet, ik incasseerde de straf gewoon en bleef werken en ik werd er niet door afgeleid", aldus Hamilton.

Verder genoot hij van de aanwezigheid van alle Britse fans, die na afloop hem massaal toejuichten. "Het was een fysiek zware race. Geweldig weer, geweldige fans", jubelt hij. "Thuispubliek is het best. Op geen andere plek hebben ze fans zoals hier. Ik ben hen heel dankbaar. Ik hoop dat iedereen veilig blijft. Het was een droom voor me om dit te presteren voor het oog van alle fans. Ik had het niet zonder Valtteri en het werk van het team kunnen doen", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"