Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'We zijn in Canada niet op ons best'

Lewis Hamilton tempert in de aanloop naar de Canadese Grand Prix de verwachtingen. Zonder motorupgrade verliest Mercedes volgens de wereldkampioen flink wat terrein.

Mercedes besloot last minute de aangekondigde motorupgrade voor de Grand Prix van Canada thuis te laten. Vanwege betrouwbaarheidsproblemen durfde Mercedes de gok niet te wagen. Dat betekent dat Lewis Hamilton in Canada aantreedt met een motor die al zes races oud is, waar andere teams wél over een verbeterde en verse motor beschikken. "Dat betekent dat onze prestaties niet van het allerhoogste niveau zullen zijn", zo geeft Hamilton vanuit Canada te kennen.

"Na zes races verlies je puur door slijtage wel wat aan vermogen. En op een circuit waar alles juist om vermogen draait, zullen we dat als coureurs zeker merken." Niet Mercedes, maar Ferrari is dan ook de grote favoriet voor dagsucces op zondag: "Ferrari is gewoon in het voordeel als zij wel met een geüpgradede motor rijden. Het kan voor ons om die reden een moeilijk weekend gaan worden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'