© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'We zijn in Canada niet op ons best'

08 jun. 2018 11:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Lewis Hamilton tempert in de aanloop naar de Canadese Grand Prix de verwachtingen. Zonder motorupgrade verliest Mercedes volgens de wereldkampioen flink wat terrein.

Hamilton tipt Ferrari voor de overwinning

Mercedes besloot last minute de aangekondigde motorupgrade voor de Grand Prix van Canada thuis te laten. Vanwege betrouwbaarheidsproblemen durfde Mercedes de gok niet te wagen.

Dat betekent dat Lewis Hamilton in Canada aantreedt met een motor die al zes races oud is, waar andere teams wél over een verbeterde en verse motor beschikken.

"Dat betekent dat onze prestaties niet van het allerhoogste niveau zullen zijn", zo geeft Hamilton vanuit Canada te kennen.

"Na zes races verlies je puur door slijtage wel wat aan vermogen. En op een circuit waar alles juist om vermogen draait, zullen we dat als coureurs zeker merken."

Niet Mercedes, maar Ferrari is dan ook de grote favoriet voor dagsucces op zondag: "Ferrari is gewoon in het voordeel als zij wel met een geüpgradede motor rijden. Het kan voor ons om die reden een moeilijk weekend gaan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen