Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Hamilton weet dat hij een probleem gaat krijgen met Verstappen"

Lewis Hamilton veroverde dit seizoen op zijn sloffen zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. De Mercedes-coureur kende weinig tegenstand van teamgenoot Valtteri Bottas, maar had het wel met een andere coureur aan de stok: Max Verstappen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton en Max Verstappen vochten tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten een verbeten duel uit, dat later ook breeduit gemeten werd in de media. Volgens de Red Bull-coureur was de Brit 'arrogant'.

Autocoureur Tom Coronel begrijpt het haantjesgedrag van Hamilton wel: "De enige waar hij wakker van ligt is Verstappen. Max zit bij hem tussen zijn oren. Hamilton is 'the man to beat' en hij weet nu al dat hij een probleem met Max gaat krijgen. Hamilton is de grote man in de Formule 1 en hij weet ook wie dat kan veranderen: Max."

"Iedereen kijkt naar Max", vervolgt Coronel zijn gesprek met RacingNews365. "Kijk naar Leclerc in Suzuka, waar Max hem buitenom inhaalde. Als je dat doet dan ben je een echte bikkel. Dat is ook de reden dat Leclerc zijn auto in Suzuka gewoon naar buiten liet lopen, dat was gewoon expres. Als je buitenom wordt ingehaald sta je serieus voor lul! Leclerc ging nog liever er samen vanaf, dan dat hij buitenom ingehaald zou worden."

Coronel met een stukje zelfspot: "Ik weet hoe het is om als coureur buitenom ingehaald te worden! Dit was beter voor Leclerc's carrière en zijn ego, dan dat Max hem buitenom had gepakt. Als die move gelukt was, dan was dat de inhaalactie van het jaar. Én, hij was eigenlijk gelukt."

Verstappen reed in Austin zijn 100ste Grand Prix in de Formule 1. Wat heeft hij bereikt als we 100 races verder zijn? "Max begint net op stoom te komen. Dan heeft hij twee wereldtitels achter zijn naam staan", voorspelt Coronel.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

25 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1