© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton weigert eretitel: "Schumacher nog steeds de grootste"

30 okt. 2018 07:15 Jan van der Burgt 2 reacties
Lewis Hamilton mag zich na het binnenslepen van zijn vijfde wereldtitel met recht één van de grootste Formule 1-coureurs aller tijden noemen. Maar niet dé grootste, zo oordeelt Hamilton zelf.

Als Lewis Hamilton in de persconferentie na de Grand Prix van Mexico gevraagd wordt of hij zichzelf als de 'GOAT' (Greatest Of All Time) beschouwt, antwoordt hij met een resoluut 'nee'. Veel mensen claimen dat hij dat wel is, omdat rond de zeven titels van Michael Schumacher, de enige die vaker wist te winnen, de nodige controverse hing.

"Ik zou mezelf nooit kunnen typeren als de beste aller tijden. Ik weet wat ik kan en bereikt hebt, maar hoe zich dat verhoudt tot anderen is heel lastig te zeggen. Ik heb altijd geleerd mijn resultaten op de baan voor me te laten spreken."

"Maar natuurlijk is er altijd nog ene Michael Schumacher. Hij staat nog altijd een behoorlijk eind op mij voor voor wat betreft wereldtitels en overwinning. Ik denk dat hij nog altijd de GOAT is."

"Daarnaast zal Juan Manuel Fangio (won in de jaren '50 vijf titels, red.) altijd de Godfather van de Formule 1 blijven. Ik heb bijzonder veel respect voor wat hij deed in veel gevaarlijker tijden. Het is echter een eer dat mijn naam nu in één adem genoemd wordt met de zijne."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen