Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton wijst beschuldigend naar Mercedes: "We hadden makkelijk kunnen winnen"

Lewis Hamilton is niet blij met het handelen van zijn team Mercedes tijdens de Grand Prix van Singapore. In zijn ogen is het team schuldig aan het verliezen van 'een eenvoudige overwinning'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton won niet alleen niet, hij viel zelfs buiten het podium in de Grand Prix van Singapore. Hamilton vroeg tijdens de race aan zijn team of hij binnen mocht komen voor de undercut, maar men hield hem buiten. De beschuldigde vinger van Hamilton zelf wijst dan ook naar de strategen van Mercedes.

"Dat we niet hebben gewonnen vandaag is zeer pijnlijk, want we hadden juist heel eenvoudig kunnen zegevieren. Voor mij was het de hele dag al duidelijk dat de undercut de logische route naar de zege was en dat heb ik zelfs in de briefing nog aangegeven. Ik zei 'laten we het risico gewoon nemen', maar men ging daar niet in mee", aldus de nummer vier van de GP van Singapore in gesprek met Sky Sports F1.

Hamilton is duidelijk boos op zijn team en vraagt meer scherpte voor de komende races: "We winnen en verliezen samen, dus deze nederlaag incasseren we ook als team, maar we moeten een tandje bijsteken. We zijn nog steeds het beste team, maar we moeten stoppen met op deze manier blijven aanmodderen. We zullen deze race evalueren, we zullen ons hergroeperen en het gevecht tijdens de volgende race opnieuw aangaan."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

14 reacties