Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wil al heel snel nieuw Mercedes-contract ondertekenen

Lewis Hamilton tekende zijn contract voor het huidige Formule 1-seizoen pas in februari van dit jaar, een actie die de zevenvoudig wereldkampioen niet wenst te herhalen. De Brit hoopt namelijk spoedig een nieuw contract te ondertekenen bij Mercedes.

Hamilton Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Volgens de Gazzetta dello Sport ligt er een nieuw tweejarig contract klaar voor Lewis Hamilton bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff hoopt dat de zevenvoudig wereldkampioen het contract zo snel mogelijk zal ondertekenen, zodat een gecompliceerde contractsituatie zoals die van afgelopen winter voorkomen kan worden.

"Het is mooi om te horen dat Hamilton zich publiekelijk uitspreekt over een contractverlenging. Zoals ik namelijk altijd al heb gezegd, is er geen enkele reden om niet verder te gaan met dit huwelijk", aldus Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 als reactie op de woorden die Hamilton uitsprak na afloop van de Spaanse Grand Prix.

Hamilton maakte in Spanje namelijk duidelijk dat hij graag zijn contract zou willen verlengen bij het succesvolle team. "We hebben nog een flink aantal races voor de boeg, maar het zou fijn zijn wanneer we voor de zomerstop duidelijkheid hebben over de toekomst. Het is geen gemakkelijk proces en daarom moeten we tijdig met elkaar om de tafel gaan zitten, alleen dan kunnen we in de zomer een helder beeld schetsen van de komende jaren."

De onderhandelingen van afgelopen winter lieten bij Hamilton bovendien een nare bijsmaak achter. "We willen niet meer in dezelfde positie belanden waar we ons in januari, februari in bevonden. Het heeft mijn hele winter verpest en ik ben er zeker van dat het Toto ook niet hielp wat betreft er even relaxed tussenuit zijn", meent Hamilton. "Het voelde niet echt alsof we een break hadden."

Ook Wolff beseft dat Mercedes en Hamilton de contractonderhandelingen van vorig jaar niet moeten herhalen. "We hebben geleerd van de situatie van vorig jaar, toen er voor Kerstmis nog altijd niks duidelijk was. Toen gingen we te ver, het is tijd om elkaar nu een knikje te geven en met elkaar om tafel te gaan zitten. Dat is dan ook wat we snel zullen gaan doen."

Als Hamilton nog twee jaar verder zou gaan bij Mercedes, blijft de grote vraag wie er naast de 98-voudig Grand Prix-winnaar komt te rijden. Een vraag waar ook Wolff nog geen antwoord op kan geven. "Ik hoop dat ik op een dag wakker zal worden en weet wie er bij Mercedes moet rijden. Toch denk ik dat we pas later in het seizoen daar antwoord op kunnen geven. We kunnen dan namelijk beter zien hoe alles zich ontwikkelt en dan kunnen we op basis van die informatie een beslissing maken. Ik weet dat dat geen duidelijk antwoord is, maar meer kan ik er op dit moment helaas niet over zeggen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"