Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil FIA-actie na dood Van 't Hoff: "Moet een stap worden gezet"

Op 30 juli staat de GP van België op Spa-Francorchamps op het programma. De veiligheid van het circuit ligt onder vuur na de tragische dood van Dilano van 't Hoff begin deze maand. Lewis Hamilton hoopt dat er voor de GP opnieuw naar de veiligheid op die baan wordt gekeken en aanpassingen worden gemaakt.

Het dodelijk ongeluk tijdens het FRECA-kampioenschap wakkerde de discussie over de veilig op het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw aan. De achttienjarige Dilano van 't Hoff kwam in slechte weersomstandigheden om het leven. Hij spinde bij Eau Rouge en kwam via de vangrail terug op de baan. Door de regen was het zicht enorm slecht en een andere coureur raakte de wagen van Van 't Hoff hard. De coureur overleed ter plekke. Veel coureurs riepen na het ongeluk op om de veiligheid op het circuit in België opnieuw te bekijken, voordat het Formule 1-circus daar in de laatste race voor de zomerstop neerstrijkt. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton mengt zich ook in die discussie. "Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Ik vind het echt verschrikkelijk om te zien dat we in zo'n korte tijd twee jonge coureurs hebben verloren", zegt Hamilton tegen onder meer RacingNews365 .

Belangrijk aandachtspunt

De Brit doelt dan naast de dood van Van 't Hoff ook op het tragische ongeluk in 2019 waarbij Anthoine Hubert op nagenoeg dezelfde plek op het circuit overleed. "Maar ik heb vertrouwen in de FIA, dat geweldig werk heeft geleverd op het gebied van veiligheid. Ik weet dat dat zo'n belangrijk aandachtspunt voor ze is, ze brengen jaar na jaar zoveel veranderingen aan op elk circuit en ik weet zeker dat ze goed naar Eau Rouge zullen kijken om te zien of we dat kunnen verbeteren." Hamilton hoopt dat er nu aanpassingen komen op Spa-Francorchamps. "Ik ben het ermee eens dat we een aantal veranderingen moeten doorvoeren: je komt over een heuvel en je kunt niets zien, vooral niet bij slecht weer. En het is nu al twee keer gebeurd. Dus we moeten zeker een stap zetten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"