Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton wil gesprek met FIA: "Kinderen verwaarlozen opleiding"

Om de Formule 1 te behalen, moet een jonge coureur veel opgeven. Menig rijder verwaarloost daarom zijn school: immers, des te minder tijd er in een klaslokaal door wordt gebracht, des te meer tijd er op de kartbaan kan worden besteed. Lewis Hamilton wil als wereldkampioen F1 zijn verantwoordelijkheid nemen om de jeugd er op te wijzen dat educatie belangrijk is.

De vijfvoudig wereldkampioen vraagt zich af of er een gesprek kan worden geregeld tussen hem en FIA-president Jean Todt.

"Het gebeurt met enige regelmaat dat ouders hun kind van school halen, als deze op hoog niveau sport. Als het echter ergens in de aanloop fout gaat, dan staat het kind uiteindelijk nergens, zonder diploma", meent Hamilton. "Ik hoop daar samen met Jean aan te kunnen werken, wij kunnen een positieve impact hebben op dit verhaal."

Hamilton denkt dat rijders die het nét niet halen, prima aan de slag kunnen in een Formule 1-team, zolang ze maar gediplomeerd zijn. "Er werken duizenden mensen in een F1-team." De Brit wil vooral kansen creëren voor zij die niet zover weten te komen als hijzelf. "De mogelijkheden die ik zelf heb gekregen geven mij de kans om andere dingen na te streven, en ik heb altijd al een positieve draai aan de maatschappij willen geven. Het leven is niet alleen maar nemen."

"Mijn tijd hier op aarde moet waardevol zijn", besluit de 33-jarige, die afgelopen weekend voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 werd.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes