© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wil gesprek met FIA: "Kinderen verwaarlozen opleiding"

05 nov. 2018 15:00 René Oudman 0 reacties
Om de Formule 1 te behalen, moet een jonge coureur veel opgeven. Menig rijder verwaarloost daarom zijn school: immers, des te minder tijd er in een klaslokaal door wordt gebracht, des te meer tijd er op de kartbaan kan worden besteed. Lewis Hamilton wil als wereldkampioen F1 zijn verantwoordelijkheid nemen om de jeugd er op te wijzen dat educatie belangrijk is.

De vijfvoudig wereldkampioen vraagt zich af of er een gesprek kan worden geregeld tussen hem en FIA-president Jean Todt.

"Het gebeurt met enige regelmaat dat ouders hun kind van school halen, als deze op hoog niveau sport. Als het echter ergens in de aanloop fout gaat, dan staat het kind uiteindelijk nergens, zonder diploma", meent Hamilton. "Ik hoop daar samen met Jean aan te kunnen werken, wij kunnen een positieve impact hebben op dit verhaal."

Hamilton denkt dat rijders die het nét niet halen, prima aan de slag kunnen in een Formule 1-team, zolang ze maar gediplomeerd zijn. "Er werken duizenden mensen in een F1-team." De Brit wil vooral kansen creëren voor zij die niet zover weten te komen als hijzelf. "De mogelijkheden die ik zelf heb gekregen geven mij de kans om andere dingen na te streven, en ik heb altijd al een positieve draai aan de maatschappij willen geven. Het leven is niet alleen maar nemen."

"Mijn tijd hier op aarde moet waardevol zijn", besluit de 33-jarige, die afgelopen weekend voor de vijfde keer wereldkampioen in de Formule 1 werd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen