Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil helpen met ontwerp Formule 1-circuit Miami

Lewis Hamilton zou graag zijn visie op het beoogde stratencircuit in Miami delen als hem ernaar gevraagd zou worden. De Engelsman ziet genoeg kansen om de baan een stuk spectaculairder te maken.

Sterker nog, de handen van Lewis Hamilton jeuken om het circuit in Miami onder handen te nemen. De coureur snapt eigenlijk niet waarom coureurs niet regelmatig om hun mening gevraagd worden: "In golf is het de normaalste zaak van de wereld dat de toppers golfbanen ontwerpen, maar ik ken niet een coureur die ooit een circuit heeft ontwerpen. Natuurlijk beschikken we niet over alle benodigde kennis daarvoor, maar men kan ons op zijn minst om onze input vragen."

Hamilton was in eerste instantie enthousiast over een race in Miami, maar toen hij de eerste tekeningen van het circuit zag, was hij teleurgesteld. "Het kan veel uitdagender! Het bevat nu twee van de langste rechte stukken van de kalender. Je mag natuurlijk geen oordeel vellen als je er nog niet hebt gereden, want misschien valt het dan reuze mee, maar nu ben ik nog niet enthousiast." "Een stratencircuit kan eigenlijk alleen maar of heel goed uitpakken, of heel slecht. Het stratencircuit in Valencia was bijvoorbeeld drie keer niks." Hamilton deelt dus graag zijn visie op het circuit indien men daar naar wil luisteren: "Ik wil graag mijn bijdrage leveren en ik denk andere coureurs ook. Ik ken Miami vrij goed en ik zou zo een aantal andere, geschiktere locaties aan kunnen wijzen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi