© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wil helpen met ontwerp Formule 1-circuit Miami

Lewis Hamilton zou graag zijn visie op het beoogde stratencircuit in Miami delen als hem ernaar gevraagd zou worden. De Engelsman ziet genoeg kansen om de baan een stuk spectaculairder te maken.

Hamilton pleit voor meer input van coureurs bij ontwerpen circuits

Sterker nog, de handen van Lewis Hamilton jeuken om het circuit in Miami onder  handen te nemen. De coureur snapt eigenlijk niet waarom coureurs niet regelmatig om hun mening gevraagd worden:

"In golf is het de normaalste zaak van de wereld dat de toppers golfbanen ontwerpen, maar ik ken niet een coureur die ooit een circuit heeft ontwerpen. Natuurlijk beschikken we niet over alle benodigde kennis daarvoor, maar men kan ons op zijn minst om onze input vragen."

Hamilton was in eerste instantie enthousiast over een race in Miami, maar toen hij de eerste tekeningen van het circuit zag, was hij teleurgesteld.

"Het kan veel uitdagender! Het bevat nu twee van de langste rechte stukken van de kalender. Je mag natuurlijk geen oordeel vellen als je er nog niet hebt gereden, want misschien valt het dan reuze mee, maar nu ben ik nog niet enthousiast."

"Een stratencircuit kan eigenlijk alleen maar of heel goed uitpakken, of heel slecht. Het stratencircuit in Valencia was bijvoorbeeld drie keer niks."

Hamilton deelt dus graag zijn visie op het circuit indien men daar naar wil luisteren:

"Ik wil graag mijn bijdrage leveren en ik denk andere coureurs ook. Ik ken Miami vrij goed en ik zou zo een aantal andere, geschiktere locaties aan kunnen wijzen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen