Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil Max Verstappen verslaan dankzij ervaring

Als het aan F1-coureur Lewis Hamilton ligt blijft hij de komende jaren de dominante man in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen weet dat hij dan wel moet knokken met Max Verstappen.

Lewis Hamilton werd in drie van de afgelopen vier seizoenen wereldkampioen in zijn Mercedes. Wat hem betreft mag die reeks nog wel langer duren, maar concurrentie ligt op de loer. Dit seizoen moest hij een aantal malen knokken met Max Verstappen, iets wat Hamilton ook in de komende jaren verwacht te moeten. De Brit toonde zich al vaker onder de indruk van de Red Bull-coureur en diens ontwikkeling. Met het oog op de toekomst voorziet Hamilton dan ook een gevecht met de Nederlander. Met zijn ervaring hoopt hij Verstappen voor te blijven. " Max heeft een vliegende start van zijn carrière gehad en is een geweldige coureur. Ik kijk ernaar uit om vaker tegen hem te racen", laat Hamilton aan het Chinese Titan Media weten.

Dit seizoen vochten de beide coureurs om de zeges in Maleisië en Japan. In Mexico was het gevecht al na drie bochten voorbij na een touche met Sebastian Vettel. Hamilton maakte in 2007 zijn F1-debuut voor McLaren en is inmiddels 32 jaar. Verstappen debuteerde in 2015 en is pas 20 jaar. De ervaring en zijn leeftijd moeten in het voordeel van Lewis uitvallen. " Ik lig twaalf jaar op hem voor en hoop dat dit in mijn voordeel werkt. Dat kan een factor zijn wanneer we volgend seizoen weer met elkaar in gevecht zijn."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'