Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hamilton wil optie openhouden om na 2018 te stoppen met Formule 1'

Het Formule 1 team van Mercedes en Lewis Hamilton zijn in gesprek over contractverlenging. Teambaas Toto Wolff hoopt dat hij de viervoudig kampioen nog jaren aan zich kan binden, maar beseft dat Hamilton de vrijheid wil hebben om te kunnen stoppen.

Lewis Hamilton heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Waarschijnlijk blijft hij ook na 2018 actief in de Formule 1, maar bij een nieuw contract wil hij de vrijheid hebben om eerder te stoppen. " Lewis heeft een vrije geest. Hij wil zijn opties open houden of hij in 2019 nog coureur is of dat hij ondernemer wordt in de mode" , laat Wolff aan BBC 5 live weten. " We zijn in onderhandeling met hem over een nieuw meerjarig contract en hopelijk racet Lewis nog vele jaren voor ons. Dat is de wens van beide partijen. Lewis wil graag voor ons rijden en Mercedes wil met hem door."

" Tegelijkertijd denk ik dat Lewis de vrijheid wil hebben dat hij in de toekomst zelf kan beslissen wat hij wil doen. Op dit moment geniet hij van de F1 en wil hij niets anders doen. De rest is nog hobby voor hem, maar mogelijk dat dit binnen enkele jaren veranderd." Geruchten in de Britse media spreken over een nieuw driejarig contract wat Hamilton tot en met 2020 aan Mercedes verbindt. De waarde hiervan zou in totaal 120 miljoen Pond zijn, wat neerkomt op 40 miljoen Pond per jaar.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie