© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wil radiocommunicatie Mercedes verbeterd zien

10 apr. 2018 13:09 Koen Bakker 0 reacties
Lewis Hamilton had gedurende de Grand Prix van Bahrein problemen met de radio. Het team kon de Brit niet horen, wat tot frustratie leidde. Het moet anders volgens de wereldkampioen.

Engineers konden Hamilton niet horen

2018 is nog niet het jaar van Lewis Hamilton. De wereldkampioen vergooide door de toegepaste tactiek de overwinning in Australië en in Bahrein moest de Brit noodgedwongen zijn versnellingsbak wisselen, wat hem een penalty opleverde.

Daar bovenop kwam tijdens de race nog een probleem met de boardradio, waardoor het team Hamilton niet kon horen. Resultaat: een tweede en derde plaats en nu al zeventien punten achterstand op Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton legt de gevolgen van de niet werkende radio uit: "Het is lastig om precies te weten welke informatie is doorgekomen en welke informatie achter is gebleven."

Hamilton kon de engineers wel horen, maar andersom dus niet: "Ze bleven maar zeggen dat ze mij niet goed konden verstaan. Dat werkt helaas afleidend. Doordat we elkaar niet goed begrepen, verloren we denk ik de race. Ik denk dat we een aantal zaken beter konden doen."

oor de miscommunicatie verloor Hamilton uiteindelijk de seizoensopener, zo dacht hij: “Omdat we elkaar niet begrepen over onze strategie, verloren we de race. Ik denk dat we een aantal zaken beter hadden kunnen doen. I

Peter Bonnington, engineer van Hamilton, benadrukte hoe stressvol het soms om engineer te zijn: "Om alle berichten te moeten verwerken als centraal persoon, is lastig. Het bericht is immers nooit bedoeld voor een specifiek persoon. Het is daarom belangrijk dat we nauwkeurige informatie met elkaar delen. Hamilton en ik gaan het bespreken en we gaan werken aan de verbeterpunten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen