Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil radiocommunicatie Mercedes verbeterd zien

Lewis Hamilton had gedurende de Grand Prix van Bahrein problemen met de radio. Het team kon de Brit niet horen, wat tot frustratie leidde. Het moet anders volgens de wereldkampioen.

2018 is nog niet het jaar van Lewis Hamilton. De wereldkampioen vergooide door de toegepaste tactiek de overwinning in Australië en in Bahrein moest de Brit noodgedwongen zijn versnellingsbak wisselen, wat hem een penalty opleverde. Daar bovenop kwam tijdens de race nog een probleem met de boardradio, waardoor het team Hamilton niet kon horen. Resultaat: een tweede en derde plaats en nu al zeventien punten achterstand op Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Lewis Hamilton legt de gevolgen van de niet werkende radio uit: "Het is lastig om precies te weten welke informatie is doorgekomen en welke informatie achter is gebleven."

Hamilton kon de engineers wel horen, maar andersom dus niet: "Ze bleven maar zeggen dat ze mij niet goed konden verstaan. Dat werkt helaas afleidend. Doordat we elkaar niet goed begrepen, verloren we denk ik de race. Ik denk dat we een aantal zaken beter konden doen." oor de miscommunicatie verloor Hamilton uiteindelijk de seizoensopener, zo dacht hij: “Omdat we elkaar niet begrepen over onze strategie, verloren we de race. Ik denk dat we een aantal zaken beter hadden kunnen doen. I Peter Bonnington, engineer van Hamilton, benadrukte hoe stressvol het soms om engineer te zijn: "Om alle berichten te moeten verwerken als centraal persoon, is lastig. Het bericht is immers nooit bedoeld voor een specifiek persoon. Het is daarom belangrijk dat we nauwkeurige informatie met elkaar delen. Hamilton en ik gaan het bespreken en we gaan werken aan de verbeterpunten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'