Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil Ricciardo graag als teamgenoot bij Mercedes

Daniel Ricciardo liet recent weten dat hij graag Lewis Hamilton als teamgenoot krijgt. De Australiër heeft een contract dat na volgend seizoen afloopt bij Red Bull. Grote vraag is of Ricciardo trouw blijft aan zijn team of op zoek gaat naar een andere uitdaging.

Lewis Hamilton liet in Mexico weten dat hij er wel oren naar heeft om Daniel Ricciardo als teamgenoot bij Mercedes te krijgen. " Het zou een eer zijn om Daniel als teamgenoot te hebben. Hij is een zeer goede coureur. Als persoon is hij erg prettig, hij zorgt voor een positieve sfeer binnen het team. Het lijkt me een cool idee. Ik zie het ook als een compliment dat hij graag naast mij wil racen." Hamilton is wel van mening dat Ricciardo eerst eens moet afrekenen met Max Verstappen. Binnen Red Bull is de Nederlander vaak de snelste coureur. " Als je de juiste coureur als teamgenoot hebt kan je erdoor groeien. Daniel heeft met Verstappen een geweldige teamgenoot. Om eerlijk te zijn moet hij hard knokken om hem te verslaan. Ik denk dat je eerst je teamgenoot moet verslaan, voordat je verder kijkt naar nieuwe uitdagingen."

Hamilton heeft geen voorkeur voor een teamgenoot. Met Valtteri Bottas kan de Brit het prima vinden, al komt dat eerlijkheidshalve omdat Bottas tweede viool speelt. Hamilton heeft de absolute nummer één status binnen het team van Mercedes. " Ik denk dat ik al tegen de beste coureur in de F1 heb gestreden toen ik Alonso als teamgenoot had. Valtteri is een zeer goede coureur en we hebben een goede samenwerking. Er zijn zoveel coureurs tegen wie ik het graag wil opnemen. Ik heb geen voorkeur wie het is, zo lang de sfeer binnen het team goed blijft."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'