Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hamilton wil titelstrijd met Verstappen en Leclerc'

Lewis Hamilton pakte tijdens de Mexicaanse Grand Prix zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. De Brit staat daarmee nog slechts twee titels achter op recordhouder Michael Schumacher. De vraag is echter hoe lang Hamilton nog doorgaat in de koningsklasse van de autosport.

Volgens voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle motiveert een mogelijke titelstrijd met jonge gasten als Max Verstappen en Charles Leclerc Hamilton om zijn pensionering nog enige tijd uit te stellen. "Het vooruitzicht van een titelstrijd met Max en Charles is ongetwijfeld iets waar Lewis zich op verheugt", aldus Brundle in gesprek met het Formule 1 Magazine.

Dit jaar moest de uitdaging vooral komen van Sebastian Vettel, maar Brundle is van mening dat het tijd wordt voor een nieuwe lichting om de regerend wereldkampioen uit te dagen. "Lewis heeft Sebastian nu twee keer verslagen en heeft ook zijn eigen teamgenoot Valtteri in de tang. Nu Lewis langzamerhand de laatste jaren van zijn Formule 1-carrière ingaat, denk ik dat het duel met Max en Charles hem juist enorm zal inspireren." Met name Verstappen heeft in de recente races laten zien dat hij als één van de weinige coureurs het duel met Hamilton aan kan. Hoewel Brundle de jonge Nederlander als de grote uitdager van zijn landgenoot ziet, wordt het afwachten in hoeverre Red Bull volgend seizoen met de Honda-motor druk kan uitoefenen op Mercedes en Hamilton. "Ik ben erg benieuwd wat Red Bull straks met Honda kan uitrichten. Het is natuurlijk afwachten hoe de betrouwbaarheid uitpakt, maar qua snelheid zit het vast wel goed. Het wordt hoe dan ook een interessant seizoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"