Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil zonder teamorders kampioen worden

Lewis Hamilton heeft inmiddels een riante voorsprong van 28 punten op Sebastian Vettel. Toch is de titelstrijd met nog zes races te gaan nog niet beslist. Hamilton wil er in ieder geval voor zorgen dat hij zijn vierde wereldtitel op eigen kracht binnenhaalt.

Officieel heerst er binnen Mercedes geen eerste of tweede coureur. Het team benadrukt dan ook steeds dat zowel Hamilton als Bottas gelijk worden behandeld. Beide coureurs strijden dan ook nog voor hun eigen belangen waarbij momenteel Hamilton de beste uitgangspositie heeft. Toch wil dat nog niet zeggen dat Valtteri Bottas in opdracht van de Brit moet rijden. Mercedes bekijkt het van race tot race en ziet dan wel of ze eventueel moeten ingrijpen of niet. Hamilton hoopt in ieder geval dat het zo ver niet gaat komen. "Ik wil gewoon elke race beter worden maar dat geldt ook voor Valtteri natuurlijk. Zolang ik elke race voor hem eindig, is er niks aan de hand. Als Valtteri niet meer kampioen kan worden, dan is het aan het team of hemzelf of er een teamorder plaatsvindt."

Ook volgend jaar vormen Hamilton en Bottas het rijdersduo voor Mercedes. In tegenstelling tot zijn verhouding met Nico Rosberg kan Hamilton prima overweg met de Fin. Hij benadrukt dan ook dat er sprake is van een goede verstandhouding. " Natuurlijk wordt er in de pers veel gesproken over onze relatie. Wat mij betreft, ik denk dat we gewoon een goede relatie hebben. Valtteri wil mij verslaan en ik hem. We respecteren elkaar en wat we tot nu toe hebben bereikt. Dat werkt prima voor ons."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie