Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wilde Verstappen-achtige crash met Leclerc voorkomen

Lewis Hamilton vertelde Charles Leclerc na de Grand Prix van Groot-Brittannië dat hij bang was dat hij de Ferrari-coureur van de baan zou tikken toen ze zij aan zij door Copse Corner reden.

In de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië moest Charles Leclerc zich met hand en tand verdedigen tegen zijn concurrenten op verse, zachte banden, terwijl hij op oude, harde banden reed. Carlos Sainz en Sergio Perez waren al langszij gekomen en Leclerc wilde de laatste podiumplek niet afgeven. In een adembenemend gevecht reden ze zij aan zij op weg naar de veelbesproken Copse Corner, waar Hamilton eerder jaar nog Verstappen aantikte en een straf van tien seconden kreeg. Leclerc zat aan de buitenkant, Hamilton aan de binnenkant, net als een jaar eerder tijdens zijn gevecht met Verstappen dat in tranen eindigde. De Ferrari-coureur kende echter geen twijfel en stuurde vol de bocht in, waarbij hij de bocht zeer scherp aansneed. Toch kwamen de twee ongeschonden uit de strijd, met Leclerc voorop, al werd hij slechts een tiental seconden later alsnog ingehaald door de Mercedes-coureur op de Hangar Straight.

Hamilton hield zijn hart vast

Na het weekend noemde Hamilton zijn Ferrari-rivaal een 'verstandige' coureur en kreeg de Monegask grote complimenten. "Hij deed het geweldig, het was een mooi gevecht. Het was anders dan ik vorig jaar had meegemaakt. Copse bijvoorbeeld, daar kwamen we zonder problemen doorheen", zo deelde hij indirect een sneertje uit aan Verstappen. Deze woensdag deelde Ferrari beelden van achter de schermen op de Red Bull Ring, waarop we Leclerc en Hamilton in gesprek zagen over dat heerlijke gevecht afgelopen week. Hamilton gaf toe dat hij even bang was op herhaling van vorig jaar. "Ik dacht echt van 'fuck, ik je niet aanraken en je de baan af tikken'", zo is de Brit te horen. Dat gebeurde uiteindelijk ook niet. De twee kwamen ternauwernood samen ongeschonden door de bocht. Leclerc zelf zei dat hij na de bocht in zijn spiegels keek en flashbacks kreeg naar hetzelfde gevecht een jaar eerder, toen Hamilton hem aan het einde van de Britse GP wel voorbij ging in die bocht. Check hieronder de video achter de schermen bij Ferrari. Het clipje met Hamilton is te zien op 2.09

prJBcUEHGuw

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen