Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wint prestigieuze award voor Formule 1-seizoen 2021

Lewis Hamilton heeft voor de elfde keer in zijn carrière de Hawthorn Memorial Trophy gewonnen. De Brit krijgt de award toegereikt na het Formule 1-seizoen van 2021.

Lewis Hamilton heeft opnieuw de Hawthorn Memorial Trophy gewonnen. Het is de achtste keer op rij en de elfde keer in totaal dat de Mercedes-coureur de prestigieuze award toegereikt krijgt. De trofee is vernoemd naar Mike Hawthorn, de eerste Britse Formule 1-wereldkampioen en wordt uitgereikt aan de hoogst gefinishte coureur in een F1-seizoen. Hiermee doen alleen de Commonwealth -landen mee, een verzameling van alle staten die onder de Engelse kroon vallen.

Volle trofeeënkast

Ook dit jaar won Hamilton de prijs weer, al ging de belangrijkste prijs van het seizoen naar Max Verstappen: de wereldtitel. Na het verliezen van de titel is er nog altijd volledige radiostilte rondom de Mercedes-coureur, al werd de award al wel aangekondigd door tijdens de 'Night of Champions' van Motorsport Groot-Brittannië. Hamilton won de award onafgebroken sinds 2014. Ook in 2007, 2008 en in 2012 won hij de prijs. Hierdoor staat hij op eenzame hoogte in de lijst, met als enige coureur die in de buurt komt Nigel Mansell. De Brit sleepte de prijs zeven keer in de wacht in zijn Formule 1-carrière.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje