Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton worstelt wat af met gloednieuwe Mercedes: "Moeite de top tien te bereiken"

Lewis Hamilton wist het op vrijdag niet te schoppen tot de top tien tijdens VT1 én VT2. Hij hoopt op verbetering, maar merkt dat het lastig gaat worden.

Hamilton Spanish GP 2023 FP2 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat de GP van Imola werd afgelast, introduceerde Mercedes vorige week in Monaco de grote update, waarmee ze een nieuwe weg in willen slaan.

In de straten van het Prinsdom konden er nog geen goede conclusies worden getrokken, maar met een P4 en P5 was men tevreden. In Spanje kunnen de nieuwe updates voor het eerst echt goed onder de loep worden genomen.

Voor Lewis Hamilton was het op vrijdag nog geen onverdeeld succes, want in VT1 was hij de twaalfde snelste, in VT2 de elfde snelste.

Hij is nog niet al te enthousiast. "Het is oke. We vechten zo hard als we kunnen. Het was een lastige eerste dag om de banden en de slijtage uit te vogelen. En de auto... de auto voelt als de auto", aldus de cryptische Brit.

Niet waardeloos

Gevraagd of hij verschillen merkt ten opzichte van een week geleden in Monaco, benadrukt Hamilton dat het beter moet over een enkele ronde. "Het is zo anders dan vorige week natuurlijk."

"De pace van de lange run was niet waardeloos, dus we moeten nu gaan werken aan de snelle ronde, en hoe we meer uit de auto kunnen halen over een enkele ronde."

Kwalificatie

Wat verwacht de zevenvoudig kampioen van de kwalificatie op zaterdag? Hij hoopt vurig dat hij samen met zijn team nog wat tijd kan vinden, want anders wordt het een uitdaging om de top tien te betreden.

"Kijkend naar de pace worstelde ik op vrijdag om het tot de top tien te schoppen. Hopelijk kunnen we wat wijzigen van vrijdag op zaterdag. Het zit achter de top heel dicht op elkaar in die middelste groep, dus het is indrukwekkend te zien hoe alle teams zich verbeteren."

"Alpine doet het goed en ik zag dat de Aston Martin echt dicht op de Red Bull stond, dus dat is heel, heel indrukwekkend. Het wordt dus niet makkelijk, dat is zeker", aldus Hamilton.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami