Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zet belangrijke stap op weg naar 'terugkeer' in Mercedes-bolide

Het lijkt zo klaar als een klontje: Lewis Hamilton is dit seizoen gewoon Formule 1-coureur voor Mercedes. Na een kleine twee maanden stil te zijn geweest, is hij nu weer helemaal terug.

Lewis Hamilton liet na de seizoensfinale in 2021, die voor hem desastreus verliep, een lange tijd niets meer van zich horen. Vorige week verscheen hij plots weer op social media. "I've been gone, but now I'm back", zo luidde zijn post, waarop hij met een grote glimlach te zien was. De afgelopen dagen laat hij mondjesmaat wat meer van zich horen op Instagram. Zo zagen we hem al twee keer trainen, waardoor het duidelijk lijkt dat hij weer terug zal keren in de Formule 1. Niet dat hij overigens ooit was weggeweest.

Hamilton gespot in Mercedes-fabriek

Mocht er bij iemand nog twijfel bestaan over zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport, dan is die bij deze helemaal verdwenen. Hamilton is deze week namelijk weer in de Mercedes-fabriek geweest, waar hij zijn voorbereidingen op het nieuwe seizoen is begonnen. Alhoewel er nog geen beelden of foto's naar buiten zijn gebracht, bevestigt een woordvoerder van de Mercedes-renstal aan RacingNews365 dat de Brit inderdaad in de fabriek in Brackley is geweest. Daar is hij dus begonnen aan de voorbereiding op 2022. De Mercedes W13, de 2022-bolide van de Brits-Duitse renstal, wordt op 18 februari onthuld. Er wordt meteen een shakedown verricht, waarbij de coureurs kort het circuit op zullen gaan in Silverstone.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"