Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet een ongenaakbare Verstappen: "Max was gewoon aan het chillen vooraan"

Max Verstappen domineerde de Formule 1 in 2023 en won 19 van de 22 races. Volgens Lewis Hamilton hoefde de Nederlander zich geen moment écht in te spannen.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 nog een ontzettend fel robbertje uitvochten voor de wereldtitel, is dat de afgelopen twee jaar wel anders. Hamilton en Mercedes beschikten geen moment over een bolide die in staat was om Red Bull uit te dagen. Verstappen domineert al een tijdje de sport en werd inmiddels drie keer op rij wereldkampioen. Hamilton stelt in gesprek met de BBC dat Verstappen dit jaar aan het cruisen was.

"Je kan de rondetijden en data van Verstappen doorspitten en dan zie je dat Max gewoon aan het chillen was vooraan", stelt Hamilton. "Ik denk dat hij geen enkel zweetdruppeltje op zijn voorhoofd had staan. Zelfs toen we op hem inliepen in Austin, denk ik niet dat hij begon te zweten. Hij was te allen tijde in controle."

De Brit beschikte van 2014 tot en met 2020 over een dominante Mercedes en weet wat voor gevoel Verstappen nu moet hebben. "Als je je in een positie bevindt waarin je kan presteren én gas terug kan nemen, wordt de auto alleen maar beter. De banden gaan langer mee en je vindt de sweet spot. Het is geweldig om dat mee te maken. Uiteindelijk hebben ze geweldig werk geleverd en verdienen ze de huidige successen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer