Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Hamilton ziet Ferrari-komst Newey wel zitten

Topontwerper Adrian Newey is een vrij man na het eerste kwartaal van 2025 wanneer hij vertrekt bij Red Bull Racing. Lewis Hamilton rijdt vanaf dat jaar bij Ferrari en de geruchten zijn dat Newey naar dat team vertrekt. Hamilton reageert daar verheugd op.

XPB 1272328 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zorgde voor een grote schok door begin 2024 aan te kondigen vanaf 2025 bij Ferrari te gaan rijden. Als we de geruchten moeten geloven, dat lijkt Adrian Newey nu ook op weg te zijn naar Marenello. Deze week werd namelijk officieel bekend dat de topontwerper in het eerste kwartaal van 2025 vertrekt bij Red Bull Racing, na daar bijna twintig jaar te hebben gewerkt.

En dus zou het zomaar kunnen dat de twee grootheden uit de sport samen gaan werken bij het meest succesvolle team ooit in de Formule 1. Hoe kijkt Hamilton daar tegenaan? "Adrian staat bekend om zijn geweldige geschiedenis en staat van dienst. Hij heeft in zijn carrière duidelijk geweldig werk geleverd in de samenwerking met zijn teams en hij heeft veel kennis. Ik denk dat hij een geweldige aanvulling zou zijn", zo zegt de zevenvoudig wereldkampioen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ze (Ferrari, red.) hebben al een geweldig team, ze boeken enorm veel vooruitgang. De auto is sneller dit jaar, maar het zal een voorrecht zijn om met hem samen te werken." Even later voegde Hamilton daar nog het volgende aan toe. "Als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou hij absoluut bovenaan staan."

Gelukkig prijzen

Hamilton heeft voor zijn gevoel al weleens in een auto gereden waar Newey aan werkte. "Toen ik bij McLaren kwam, was het vanuit mijn perspectief een evolutie van zijn auto en ik denk dat ik er net na zijn vertrek kwam, dus die auto zou zijn geëvolueerd uit het ontwerp waar hij aan had gewerkt. Ik voelde me dus bevoorrecht dat ik de kans kreeg om iets aan te raken waar hij aan had gewerkt."

"En om te racen tegen het team waar hij door de jaren heen zo'n belangrijk onderdeel van is geweest, was een enorme uitdaging. Maar we moeten niet vergeten dat er veel mensen op de achtergrond zijn, er is niet één sleutelfiguur. Het gaat om het hele team aan mensen die het werk doen."

"Je kunt je alle geweldige ervaringen die hij meebrengt voorstellen, de mensen met wie hij werkt zullen geweldig werk blijven leveren en geweldige auto's blijven bouwen, maar elk team zou zich gelukkig prijzen om met hem te mogen werken", zo sluit Hamilton af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco