© McLaren

Nieuwsoverzicht

Hamilton ziet geen noodzaak om Norris te helpen

13 sep. 2018 13:45 René Oudman 3 reacties
Volgend seizoen staat er niet slechts één Brit op de grid, maar mogen er twee Britten hun opwachting maken. Naast Lewis Hamilton schuift de jonge Lando Norris aan, die op het moment dat hij zijn Formule 1-debuut zal maken slechts negentien jaar oud is.

Nestor Hamilton, bij de seizoensstart van 2019 alweer 34, ziet geen reden om Norris als zijn petekind te beschouwen.

"Ik zou Lando niet uit mezelf van adviezen gaan voorzien", laat Hamilton tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore optekenen. "Als hij er naar zou vragen, zou hij het kunnen krijgen."

Het feit dat er twee Britten op de grid staan - wat voor het laatst het geval was tijdens de Grand Prix van Japan van vorig jaar, toen Jolyon Palmer nog reed - laat de viervoudig wereldkampioen eveneens koud. "Ik kijk niet naar nationaliteiten, dus het maakt mij niet zoveel uit dat er nog een Brit op de grid staat. Engeland heeft altijd goede coureurs afgeleverd." Toch is Hamilton ten slotte aardig voor Norris: "Ik wens hem het allerbeste in de F1."

Groot-Brittannië heeft tien wereldkampioenen afgeleverd, acht daarvan kwamen uit Engeland - te weten Mike Hawthorn, Graham Hill, John Surtees, James Hunt, Nigel Mansell, Damon Hill, Jenson Button en Lewis Hamilton. Jim Clark en Jackie Stewart werden geboren in Schotland.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen