Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton bemerkt veel steun voor FIA-maatregelen: 'Elk team heeft het er over gehad'

Lewis Hamilton is blij dat de FIA maatregelen treft tegen porpoising. De Mercedes-coureur verwacht echter niet dat er qua performance veel verandert voor zijn team.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Canada maakte de FIA bekend dat er maatregelen worden getroffen tegen porpoising. Deze maatregelen lijken vooral consequenties te gaan hebben voor de teams die er veel last van hebben, zoals Mercedes. Lewis Hamilton is echter blij met het handelen van de FIA.

Voorafgaand aan de eerste vrije training in Canada legt de Brit uit dat het alleen maar goede stappen zijn binnen de Formule 1. "Veiligheid is het belangrijkst", zo trapt hij af voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Er is volgens Hamilton brede steun voor het aanpakken van het probleem. "Ik denk dat ten minste één coureur van elk team het er wel over heeft gehad."

"Ik denk ook niet dat het heel veel zal veranderen allemaal. Er moet nog veel gebeuren, maar het is goed dat de FIA eraan werkt om het te verbeteren. We hebben deze auto ook de komende jaren en het is niet zo dat we moeten leren om te gaan met het stuiteren. We moeten van het probleem af."

Hamilton: 'We moeten geen rugproblemen krijgen'

Hamilton benadrukt dat het verhelpen van het stuiterprobleem belangrijk is voor alle Formule 1-coureurs. "Niemand van ons, ook toekomstige F1-coureurs niet, mag rugproblemen krijgen." Na afloop van de GP van Azerbeidzjan was het duidelijk te zien dat de Mercedes-coureur het fysiek zwaar had door porpoising.

Mogelijk moet de Duitse renstal performance in gaan leveren door de maatregelen van de FIA, maar Hamilton legt uit hier niet bang voor te zijn. "Ik denk niet dat het qua performance veel gaat veranderen, maar ik kan het natuurlijk fout hebben. We gaan het zien."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez