Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet kansen op zege in Brazilië somber in: "Red Bull is overal snel"

Met een sterk verbeterde W14 en Lewis Hamilton die in bloedvorm verkeert, lijkt Mercedes alle ingrediënten in handen te hebben om voor de overwinning te gaan in Brazilië. Hamilton zelf trekt echter in twijfel of Mercedes concurrent Red Bull uit weet te dagen.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton was erg competitief in de Verenigde Staten en Mexico. In de VS werd hij tweede, vlak achter racewinnaar Max Verstappen. Helaas voor de Brit werd hij na afloop van de race gediskwalificeerd wegens een te veel afgesleten vloerplank onder zijn Mercedes W14.

In Mexico-Stad kwam de Brit wederom als tweede over de eindstreep, waar hij mede dankzij een punt voor de snelste raceronde negentien punten scoorde. Zijn in Mexico gescoorde punten mocht hij wél mee naar huis nemen. Hoewel Mercedes on the rise lijkt vanwege haar goede upgrades en vorig jaar een goed weekend kende in Brazilië, verwacht Hamilton niet te veel van de komende Grand Prix.

"Ik denk dat Red Bull zoals altijd snel is. Ze zijn overal snel, alleen in Singapore niet", zegt Hamilton tijdens de persconferentie in Interlagos. "Ik kan alleen maar hopen dat we net zo presteren als in Austin. We gaan ons best doen."

Hij vervolgt: "Na de laatste races krijg je berichten van mensen met 'oh, het ziet er allemaal goed uit!', maar dat was vorig jaar ook zo aan het eind van het seizoen. Ik weet het niet. Ik ben blij met het feit dat we podiums scoren en tweede staan bij de constructeurs. Ik denk echter dat Red Bull 'gewoon' wint. Als hun auto niet formidabel is, dan kunnen we misschien het gevecht aangaan."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld