Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hamilton ziet Mercedes-pijnpunt bovendrijven: "Net zo erg als altijd!"

Twee overwinningen op een rij voor Mercedes, maar komt er ook een derde bij? Op de vrijdag in Hongarije ging het echter nog niet vanzelf bij Lewis Hamilton, die het moest doen met P10 en P7.

Hamilton FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende zeker niet de beste vrijdag uit zijn Formule 1-carrière. In beide vrije trainingen moest hij zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot George Russell. De zevenvoudig wereldkampioen moest daarbij ook dealen met de zeer warme omstandigheden op de Hungaroring.

"Het was zeker heel erg heet. Het weer was goed en het is leuk om hier te zijn, maar op de vrijdag waren we niet echt in vorm. Het was niet echt een goede dag", zo vertelt Hamilton voor de camera van F1TV. "De auto voelde nog niet goed aan qua set-up. Maar ik denk dat we wel een idee hebben hoe dat komt en we zullen er in de nacht aan werken. Maar het is tot nu toe nog niet de beste voorbereiding geweest."

Hebben Hamilton en Mercedes tussen de vrije trainingen door nog wat aangepast aan de auto? "We hebben wat kleine aanpassingen doorgevoerd, maar de auto was vrijwel hetzelfde. Er is een bepaald ding dat we hebben laten liggen. Er is een bepaald ding dat we uit de auto hebben gelaten. Dat hebben we dit weekend hebben veranderd en daar moeten we waarschijnlijk weer naar terug."

Hamilton vervolgt: "Het zit allemaal relatief dicht bij elkaar. Ik denk dat we op de vrijdag niet het tempo van de anderen konden rijden, maar de snelheid in de longruns zag er behoorlijk uit." Van Mercedes is in ieder geval bekend dat ze het beter doen in wat koelere omstandigheden. Op veel vlakken hebben de Zilverpijlen inmiddels vooruitgang geboekt, maar is dat ook het geval in de warme omstandigheden? "Nee", zo is het duidelijke antwoord van Hamilton. "Het is net zo erg zoals het normaal is wanneer het warm is."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld