Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet Red Bull aan de horizon verdwijnen

Lewis Hamilton is blij met het rijgedrag van de nieuwe W15 na de testdagen in Bahrein. Toch moet de Brit vaststellen dat Red Bull nog buiten bereik is.

Hamilton testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar staat Mercedes? Dat is de grote vraag na de testdagen in Bahrein. De Zilverpijlen lieten niet het volledige potentieel zien, maar over het algemeen leek het erop dat Red Bull en Ferrari sneller zijn. Lewis Hamilton merkt dat de W15 beter is, al moet hij ook een vervelende conclusie trekken. Red Bull is buiten bereik.

"De auto voelde veel fijner aan", vertelt Hamilton tegen onder meer RacingNews365. "We moeten nog tijd zien te vinden, maar het is een goede basis om op verder te bouwen. We beginnen met een veel betere auto aan het seizoen, al is Red Bull duidelijk een stuk sneller."

Gat dichten

Wel lijkt Hamilton te suggereren dat hij de huidige generatie auto's maar niets vindt. "De auto is duidelijk verbeterd. Ik denk dat dat voor iedereen geldt en we houden verder gewoon dezelfde volgorde aan. De auto's stuiteren nog steeds en zijn stijf, zoals we dat van deze generatie kennen. Maar het team heeft in de winter geweldig werk geleverd."

De zevenvoudig wereldkampioen vertrekt na dit seizoen naar Ferrari. Toch heeft dat geen impact op zijn wil om het Mercedes-avontuur goed af te sluiten. "Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten en ik ben 100 procent gefocust op successen met dit team, zodat we onze periode sterk afsluiten. Dat is een zeer belangrijk doel voor mij en het team en ik heb het volste vertrouwen in iedereen. Ik denk dat we het tot nu toe goed hebben gedaan en hopelijk kunnen we op een manier het gat met Red Bull dichten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs