Hamilton ziet Verstappen niet als grootste titelconcurrent in 2019

04 dec. 08:00 Ruud Dimmers 11 reacties
Ondanks dat Max Verstappen in de tweede seizoenshelft als enige coureur Lewis Hamilton bij kon benen, ziet de wereldkampioen van 2018 de Nederlander niet als grootste concurrent voor het volgende seizoen.

De titelstrijd was in 2018 ongekend spannend tot en met de Grand Prix van Duitsland. Sebastian Vettel crashte in leidende positie uit de race, en in plaats van een mooie voorsprong op te bouwen op Lewis Hamilton nam de Brit de leiding in het WK over. In de rest van het seizoen was Hamilton heer en meester.

In 2019 verwacht de vijfvoudig wereldkampioen een nieuw gevecht met Vettel. "Ik verwacht de grootste concurrentie van Sebastian, en mijn teamgenoot Bottas."

De opmars van Red Bull Racing is Hamilton niet ontgaan, maar de overstap naar Honda-motoren is een groot vraagteken. "Ze hebben een geweldige auto en waren erg sterk aan het einde van het seizoen. Volgend jaar hebben ze een nieuwe motorleverancier. Kunnen ze daarmee concurreren met ons? Ik hoop het wel, want het zou geweldig zijn als Red Bull echt mee kan doen in de titelstrijd."

Hamilton wijst ook direct op de tekortkoming van Red Bull. "Ze moeten hard werken aan hun betrouwbaarheid, dat was hun achilleshiel dit seizoen. Er zijn de nodige gebieden waarop ze kunnen verbeteren, maar ik wens ze het beste. Wij zijn klaar voor de strijd", laat de Brit aan F1.com weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen