Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ziet Verstappen niet als grootste titelconcurrent in 2019

Ondanks dat Max Verstappen in de tweede seizoenshelft als enige coureur Lewis Hamilton bij kon benen, ziet de wereldkampioen van 2018 de Nederlander niet als grootste concurrent voor het volgende seizoen.

De titelstrijd was in 2018 ongekend spannend tot en met de Grand Prix van Duitsland. Sebastian Vettel crashte in leidende positie uit de race, en in plaats van een mooie voorsprong op te bouwen op Lewis Hamilton nam de Brit de leiding in het WK over. In de rest van het seizoen was Hamilton heer en meester.

In 2019 verwacht de vijfvoudig wereldkampioen een nieuw gevecht met Vettel. "Ik verwacht de grootste concurrentie van Sebastian, en mijn teamgenoot Bottas." De opmars van Red Bull Racing is Hamilton niet ontgaan, maar de overstap naar Honda-motoren is een groot vraagteken. "Ze hebben een geweldige auto en waren erg sterk aan het einde van het seizoen. Volgend jaar hebben ze een nieuwe motorleverancier. Kunnen ze daarmee concurreren met ons? Ik hoop het wel, want het zou geweldig zijn als Red Bull echt mee kan doen in de titelstrijd." Hamilton wijst ook direct op de tekortkoming van Red Bull. "Ze moeten hard werken aan hun betrouwbaarheid, dat was hun achilleshiel dit seizoen. Er zijn de nodige gebieden waarop ze kunnen verbeteren, maar ik wens ze het beste. Wij zijn klaar voor de strijd", laat de Brit aan F1.com weten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden