Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton ziet Verstappen wel als zijn opvolger: "Al zou het niet logisch zijn"

De geruchtenmolen draait momenteel overuren in de Formule 1. Waar Lewis Hamilton Silly Season voor 2025 al vroeg op gang bracht met zijn vertrek bij Mercedes, wordt nu zelfs Max Verstappen gelinkt aan het zitje van de Brit.

Verstappen Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ruim een maand geleden werd bekend dat Lewis Hamilton na een hele lange tijd afscheid gaat nemen bij Mercedes. Aan het einde van 2024 heeft de Brit 12 jaar voor het Duitse merk gereden en over een jaar maakt hij dan de sensationele overstap naar Ferrari.

Dat betekent dat er een stoeltje naast George Russell vrijkomt bij Mercedes. Waar er eerst namen zoals Alex Albon, Carlos Sainz en Andrea Kimi Antonelli werden genoemd als opvolger van de zevenvoudig wereldkampioen, zingt nu zelfs de naam van Max Verstappen rond na de nodige onrust binnen het team van Red Bull.

"Ik denk dat mijn move heeft laten zien dat alles mogelijk is", zo reageert Lewis Hamilton op de geruchten dat Verstappen naar Mercedes zou verkassen. "En er komen nog zes hele interessante maanden aan. En ik ben er zeker van dat Max op het lijstje staat, maar ik ben er ook vrij zeker van dat hij goed vastligt. En ik zou ook niet weten waarom je zo'n goede auto zou verlaten", zo vertelt Hamilton verder aan verschillende media waaronder RacingNews365.

Hamilton is naar eigen zeggen 'niet verrast' door de suggestie dat Verstappen naast Russell kan komen te zitten. "Hij is een geweldige coureur. En als je een team runt, dan wil je de beste rijder hebben. Je wil de coureur hebben die de aandacht trekt en de sponsors naar binnen haalt, hij is een van die coureurs. Ik begrijp het, al zou het dus niet logisch voor hem zijn, maar het zal interessant zijn om te zien."

Als Verstappen vanaf 2025 in zou stappen bij Mercedes, komt hij dus naast George Russell te zitten. Hoe ziet Hamilton die twee bij elkaar passen? "George is duidelijk een integraal onderdeel van het team en hij zal hier voor de lange termijn blijven. Ik denk dat hij het geweldig doet en zal uitgroeien tot de leider van het team. En dus zal het interessant zijn om dat te zien. Ik weet niet hoe hun relatie is, maar ik weet zeker dat ze er wel uitkomen. Het zou zeker een sterke line-up zijn, natuurlijk, vergelijkbaar met wat we hebben, in mijn volgende team", zo doelt Hamilton op zijn toekomstige teamgenoot Charles Leclerc bij Ferrari.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training