Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ziet zichzelf als logisch doelwit van Verstappen: "Dat komt met succes"

De rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is na het Formule 1-seizoen van 2021 nog niet voorbij, zo bleek wel in Brazilië. Hamilton snapt wel dat hij een doelwit is voor de Nederlander.

De gemoederen liepen hoog op tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in Brazilië. Even leek de rivaliteit voorbij te zijn tussen de twee, maar een minder competitief Mercedes verhulde mogelijk wat nog altijd gaande is. Toen de twee elkaar tegen kwamen tijdens de GP van Brazilië, ging het direct mis. Verstappen probeerde Hamilton in te halen, maar de Mercedes-coureur gaf geen ruimte en de twee raakten elkaar. Uiteindelijk werd de Nederlander aangewezen als de schuldige in het incident vanwege een iets te enthousiaste inhaalpoging. Na afloop van de race waren de twee niet gediend van elkaars acties. Uiteindelijk werd Hamilton tweede en Verstappen 'slechts' zesde. De Brit reflecteert op het incident met zijn voormalige titelrivaal. "Ik heb er niet echt een mening over. Ik dacht dat het een uitvalbeurt zou worden, want de achterkant voelde niet meer hetzelfde. Ook dacht ik de één-twee te gaan verliezen." "Dat was het enige waar ik aan moest denken. Ik probeerde na te gaan hoe ik alsnog een geweldig resultaat terug kon geven aan het team. Als je omvalt, dan sta je weer op. Ik ben trots op wat we hebben gedaan."

Hamilton: "Dan word je een doelwit"

Hamilton wordt in de persconferentie na afloop van de race gevraagd naar het 'schadevrije' jaar van Verstappen en de crash tussen de twee wereldkampioenen. Heeft de Mercedes-coureur een probleem met de Nederlander? En maakt hij zich daar druk over? "Nee, ik maak me geen zorgen", antwoordt de zevenvoudig kampioen. "Ik denk dat het logisch is dat als je succesvol bent en je deze statistieken achter je naam hebt staan, dat je een doelwit wordt. Maar dat is oké. Het is niet iets nieuws", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"