Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zit er doorheen na dramatisch weekend: "Dit is me nog nooit overkomen"

Waar veel mensen met plezier terugkijken op de GP van de Verenigde Staten, is met name Lewis Hamilton blij dat hij komend weekend alweer revanche kan nemen op een dramatisch weekend in Austin. De zevenvoudig wereldkampioen haalde de finish namelijk niet door een spin in de openingsfase van de race.

Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende een dramatische kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten, waar hij al in Q1 werd uitgeschakeld. Daar waar hij de 19e tijd neerzette, schoof hij nog twee plekken door naar voren door straffen voor Liam Lawson en zijn teamgenoot George Russell. Of dat al niet genoeg drama was voor de zevenvoudig wereldkampioen, schakelde hij zichzelf ook nog eens in ronde 3 van de race al uit. En dat terwijl hij in de eerste rondes was opgeklommen naar de twaalfde plek, maar in bocht 19 ging het helemaal mis voor Hamilton. Hij verloor de controle over zijn auto, op een manier die hij naar eigen zeggen nog nooit had meegemaakt.

"Dit is nog nooit eerder gebeurd", zo vertelt Hamilton aan Sky Sports F1. "Ik was op dat moment niet eens aan het pushen en de auto begon te stuiteren. Ik had de wind in de rug, 40 kilometer per uur, maar het linkerwiel stuiterde de lucht in en toen raakte ik de achterkant kwijt. We hebben dus soms last van driewielers, dat is een probleem voor ons geweest. Dit is me alleen nog nooit overkomen."

Vreemd genoeg had Russell een soortgelijk incident in precies dezelfde bocht in de slotfase van de kwalificatie. Russells crash had tot gevolg dat zijn auto tijdens de reparaties werd uitgerust met een oude specificatie, omdat Mercedes geen reserveset had van de upgrades die ze in Austin hadden geïntroduceerd. Russell startte vanuit de pitstraat maar werd zesde, waardoor het team uit Brackley nog wat punten kon redden. 

Hamilton was zeer teleurgesteld over wat er gebeurde, maar is benieuwd naar de gegevens van Russells auto met de oude specificaties. "George overkwam hetzelfde tijdens de kwalificatie met dit nieuwe, verbeterde pakket waar we zo hard aan hebben gewerkt", legt Hamilton uit. "Hij heeft het tijdens de race gelukkig goed gedaan, maar hij heeft nog steeds het oude pakket."

"Het zal interessant zijn om te zien of we er iets van kunnen leren, maar het is erg vervelend. Het spijt me zo voor het hele team in de fabriek. Ik ben denk ik nog nooit tijdens een race gespind. Het was dus zeker niet zo dat ik niet gefocust was, ik werd echt verrast door het stuiteren. Ik ben er natuurlijk kapot van, maar we gaan verder. Wat kan ik doen? Ik probeer me gewoon beter voor te bereiden op volgende week. Hopelijk staat de auto er volgende week beter voor."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen