© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Zolang Red Bull punten wegkaapt bij Vettel is het prima"

28 okt. 2018 16:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton kan vanavond tijdens de Grote Prijs van Mexico zijn vijfde wereldtitel veilig stellen. De Brit start als derde en hoewel hij het liefst de race wil winnen, vindt hij het prima als Red Bull er met de overwinning vandoor gaat.

"Red Bull is ongelofelijk snel hier in Mexico. Het lijkt wel of ze van een andere planeet zijn en ik verwacht dat ze ook in de race een goede snelheid zullen hebben", aldus de regerend wereldkampioen na afloop van de kwalificatie.

Vorig jaar was de Mexicaanse Grand Prix het toneel waar de strijd om het WK werd beslecht en Hamilton zijn vierde titel binnenhaalde. Ook dit jaar kan de titelstrijd opnieuw in Mexico worden beslist. Wat Hamilton betreft, is het geen probleem als hij de race niet wint, zolang Daniel Ricciardo en Max Verstappen hun werk goed doen.

"Mij stoort het niet als Max en Daniel vooraan rijden en ik er niet voorbij kan komen. Zolang zij vooraan rijden, pakken ze belangrijke punten weg bij Sebastian Vettel."

Hamilton heeft voldoende aan de zevende plek om zich te kronen tot de wereldkampioen van dit seizoen. Vettel daarentegen moet winnen om de titelstrijd uit te stellen tot de Formule 1-race in Brazilië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen