Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Zonder Toto Wolff als teambaas is Mercedes nergens"

Lewis Hamilton is van mening dat de successen van Mercedes niet mogelijk waren geweest als Toto Wolff niet aan het roer had gestaan van de Duitse constructeur.

"Deze foto zegt natuurlijk verschrikkelijk veel", zo geeft Hamilton te kennen tijdens een fotoreview van Mercedes. Op de plaat staat hij afgebeeld met Toto Wolff en Valtteri Bottas, na de Grand Prix van Spanje. Daar was Mercedes als vanouds dominant, met een snaarstrakke één-twee tot gevolg.

"Dit zijn wij met een ongelooflijk goede leider. Toto Wolff is verschrikkelijk intelligent, een visionair. Uiteindelijk staan wij als coureurs op het podium en krijgen we alle eer, maar dat wat Toto Wolff heeft opgebouwd, stelt ons in staat daar te staan. Zonder hem waren de successen van de afgelopen jaren niet mogelijk geweest." "Ik ben verschrikkelijk trots op hem als teamleider", vervolgt de vijfvoudig wereldkampioen. "Het is gaaf om zo'n foto onder ogen te krijgen. De passie en het geluk stralen er vanaf. Je ziet de verbondenheid tussen ons op de momenten dat we verliezen, maar ook op de momenten dat we winnen. Hier zien we echter een trots moment afgebeeld."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje