Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zucht na grote achterstand op Verstappen: "Ik snap niet waarom"

Voor Lewis Hamilton was de vrijdag op Spa-Francorchamps er een om snel te vergeten. Hij hoopt op verbetering, maar merkt op dat Mercedes weer een grote achterstand had. Hij heeft geen antwoord op de vraag waarom dat zo is.

Mercedes is nog steeds niet van haar problemen af. Tijdens de vrije trainingen op de vrijdag van het Belgische Grand Prix-weekend zaten Lewis Hamilton en George Russell opnieuw ver verwijderd van de snelste tijden. De zevenvoudig kampioen snapt er vrij weinig van dat hij 1,3 seconden langzamer was dan Max Verstappen. Na afloop van de tweede training wordt hem gevraagd of Mercedes' achterstand misschien te verklaren was doordat ze met meer brandstof reden, zegt Lewis dat dat niet het geval was. "Dat zou ik ook graag willen aannemen. Maar nee, dat was het niet. We waren gewoon niet snel. Ik snap niet waarom."

Hamilton blijft hopen

Toch is er nog een klein beetje hoop voor Hamilton, want het is niet de eerste keer dit jaar dat hij op vrijdagavond met zijn mond vol tanden staat zonder een goede verklaring over de achterstand op de concurrentie. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de Silver Arrows na een tegenvallende vrijdag op zaterdag terugslaan. Wat te denken van het Hongaarse GP-weekend, toen George Russell na een matige vrijdag plots de poleposition veroverde. "Ik heb geen idee of dit nog te redden is", vervolgt Lewis. "We gaan er alles aan doen. Het kan met de banden te maken hebben, met de temperaturen, met de hoeveelheid vleugel, met heel veel dingen." "Het is niet rampzalig slecht of iets dergelijks, maar we hebben gewoon een grote achterstand. Dit hebben we vaker op vrijdag, waarna het op zaterdag wat beter wordt. Hopelijk is dat nu ook het geval." Het ging nog bijna goed mis voor Hamilton in VT2. Check hieronder zijn bijnacrash. Het artikel gaat daaronder verder .

Genoeg kansen

Zeker dit weekend zou Mercedes er goed aan doen om in topvorm aan de start van de race te verschijnen. Zowel Verstappen als Charles Leclerc start namelijk ver achteraan door een gridstraf. "Iedereen loopt risico op een straf, maar op dit moment zijn we niet van plan om een straf te incasseren. Dat hebben we dus goed gedaan", klinkt Lewis positief. "We moeten gewoon hard aan de slag om de data te analyseren op weg naar de kwalificatie, zodat we uit kunnen vogelen wat we uit de auto kunnen halen. De bolide voelt in ieder geval niet hetzelfde als in Hongarije tijdens de kwalificatie, maar op vrijdag en zaterdagochtend voelde het destijds wel ongeveer zo. Dat geeft met wat hoop dat we het nop op de rit kunnen krijgen", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez