Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zucht na poging om Verstappen bij te houden: "Nog een lange weg te gaan"

Lewis Hamilton hield het een paar ronden vol in de sprintrace, maar daarna moest hij Max Verstappen toch echt laten gaan.

Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het begin van de sprintrace leek Lewis Hamilton zijn concurrent Max Verstappen nog even bij te kunnen houden, maar al snel bleek niets minder waar. De Red Bull-coureur reed in negentien ronden tijd uiteindelijk bijna tien seconden weg bij de Brit.

Hamilton merkt op dat de pace van Verstappen mega was. "Dat was een leuke race. Een goede start en een goede battle met Charles. Ik probeerde aan het begin van de race dichter bij Max te komen, maar over hun pace valt niet te twisten", zucht hij. "Ik ben blij dat we wat dichterbij zitten, maar om zijn pace te evenaren hebben we nog wel een lange weg te gaan."

Op zondag hoeft Hamilton in ieder geval de eerste ronden niet te vrezen voor Verstappen, want de Nederlander start vanaf P6. Toch zal Max uiteindelijk langszij komen, vreest de Mercedes-man.

"Het zal niet lang duren voordat Verstappen ons zondag in de nek hijgt als je kijkt naar zijn pace. Ik heb wel zin in het gevecht met Charles en Lando, want onze pace is vergelijkbaar. Hopelijk kunnen we een mooie strijd hebben. Als we Max achter ons kunnen houden, zou dat mooi zijn, zo niet, jammer dan", aldus Hamilton.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Commotie Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef