Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zuur: "Mercedes moet toegeven dat er niet naar me geluisterd is"

Ook dit jaar zit Lewis Hamilton met een Formule 1-bolide die niet snel genoeg lijkt te zijn om de strijd voor de wereldtitel aan te gaan. Daar is de Brit niet blij mee en hij merkt op dat zijn team niet goed naar hem geluisterd heeft.

Lewis Hamilton was bezig aan een dominante periode, gedurende welke hij zes keer kampioen werd en twee keer net achter het net viste. Acht jaar lang kon hij nagenoeg elke race strijden om de overwinning, maar begin 2022 veranderde dit. De Mercedes W13 was namelijk niet goed genoeg. De Brit won zelfs voor het eerst in zijn carrière een seizoen lang geen race. Hij hoopte dit jaar op verbetering, maar na een Grand Prix is de conclusie bij Mercedes heel duidelijk: dat is niet gelukt en de auto is wederom niet goed genoeg. Na afloop van de race liet Hamilton zijn frustratie de vrije loop in gesprek met de B BC. In eerste instantie blikte hij echter nog terug op een leuke race. "Ik heb er van genoten. Ik hou van racen. Ik stuiterde niet. Mijn brein is nog intact, mijn tanden zitten nog in mijn mond en mijn rug doet geen pijn", lacht hij. "Over het algemeen heb ik er dus van genoten. Ik genoot ervan dat ik wat gevechten had. Het was spannend, maar we waren net niet goed genoeg. Ik heb veel van dit soort bolides gehad, vooral in mijn tijd bij McLaren. Ik weet niet wanneer en hoe we dit gaan doen, maar we moeten dit veranderen. Het moet gebeuren."

Mercedes luisterde niet

Wat nu? Het is de vraag die vervolgens aan Hamilton wordt geopperd. Hij wijst terug naar vorig jaar en benadrukt dat hij zijn team heeft laten weten wat er allemaal mis was met zijn vorige bolide, waarna hij meent dat er niet goed naar hem is geluisterd. "Vorig jaar heb ik mijn team van alles verteld. Ik heb verteld wat alle problemen waren. Ik heb in zo veel raceauto's gereden in mijn leven. Ik weet wat een auto nodig heeft en wat een auto niet nodig heeft." "Het draait om verantwoordelijkheid", zo vervolgt hij. "Het draait erom dat we toegeven en zeggen 'weet je, we hebben niet naar je geluisterd, de auto is niet waar hij hoort te zijn'. Daar moeten we aan werken. Aan de balans in de bochten en alle andere zwakke punten", aldus de zevenvoudig, kampioen, die tot slot nog wel vertrouwen zegt te hebben in zijn team. "We moeten de koppen bij elkaar steken als team. Dat is wat we doen. We zijn nog steeds meervoudig kampioenen, maar deze keer hebben we de plank gewoon misgeslagen. Vorig jaar ook, maar dat betekent niet dat we het uiteindelijk niet goed kunnen doen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'