Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Handvol F1-coureurs op het matje geroepen bij de stewards

Vijf van de twintig Formule 1-coureurs moeten zich bij de wedstrijdleiding melden voor hun acties tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi. De FIA is niet blij met de manier van handelen en heeft wederom een drukke avond voor de boeg.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi reden veel coureurs erg langzaam om een goed gat te vinden voor een snelle ronde. Er werd zelfs zo traag gereden dat er gele vlaggen gezwaaid moesten worden, dit tot onvrede van de FIA. Een kwart van de grid moet zich hiervoor melden. Sebastian Vettel, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en Fernando Alonso zijn op het matje geroepen voor het onnodig hinderen van een andere coureur. Al vaker dit seizoen is de wedstrijdleiding streng in het langzaam rijden tijdens kwalificatiesessies. In de laatste race van het seizoen was het weer raak.

Gridstraffen voor de F1-coureurs?

Of er gestrooid gaat worden met gridstraffen, dat moet nog blijken. De straffen kunnen verschillen van reprimandes tot aan een harde gridstraf, maar daar buigt de FIA zich later over. De coureurs van Mercedes en van Red Bull hoeven zich, vooralsnog, in ieder geval niet te melden bij de wedstrijdleiding.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi